Uspešno izveden program za starejše voznike Ostanite mobilni

Novice

V letu 2019 je AMZS uspešno izvedel brezplačen program za voznike in voznice, starejše od 55 let, Ostanite mobilni. Zvrstilo se je 18 delavnic v 16 različnih krajih po Sloveniji, na predavanjih pa je sodelovalo 368 udeležencev.


V letu 2019 je AMZS z lokalnimi avto-moto društvi in poslovnimi enotami v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav uspešno izvedel popolnoma brezplačen program za starejše voznike in voznice Ostanite mobilni. Med 26. septembrom in 20. novembrom se je zvrstilo skupno 18 delavnic v 16 različnih krajih po vsej Sloveniji.

Program je bil sestavljen iz treh stopenj, od katerih sta prvi potekali v kraju, ki ga je udeleženec izbral ob prijavi, tretja pa v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Na predavanjih na prvi stopnji, kjer je inštruktor varne vožnje udeležence seznanil z novostmi v cestnem prometu, je sodelovalo 368 udeležencev, starejših od 55 let.

Možnost sodelovanja na drugi in nato na tretji stopnji so dobili izbrani udeleženci. V spremstvu inštruktorja varne vožnje so se zapeljali skozi kritične odseke v njihovem lokalnem okolju, skozi križišča in krožišča, ki jim predstavljajo težave, nato pa še do najbližjega odseka avtoceste, da so ponovili pravilen uvoz in izvoz na in z avtoceste. Na drugi stopnji je sodelovalo 126 voznikov in voznic, še tri udeležence več pa je štel tečaj varne vožnje na Vranskem, s čimer se je program Ostanite mobilni tudi uspešno zaključil.

 

Ključne besede


Vranskostarejši voznikivarna vožnjaZavarovalnica TriglavOstanite mobilniprogram

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji