Festivalu mobilnosti Garaža 2020 se priključuje 34 slovenskih šol

Novice

Profesorji in ravnatelji 34 slovenskih srednjih šol, ki sodelujejo v projektu Zavoda RS za šolstvo in AMZS Dijaki dijakom, so se seznanili s Festivalom mobilnosti Garaža.


Učitelji in ravnatelji 34 slovenskih srednjih šol, ki sodelujejo v projektu AMZS in Zavoda RS za šolstvo Dijaki dijakom, so se na šestem delovnem srečanju seznanili s prvim Festivalom mobilnosti Garaža, ki bo predvidoma zaživel 11. junija 2020.

»Mladi bodo zvezde, odrasli smo le mentorji. 5000 mladih bomo aktivirali ter jih popeljali skozi izkušnjo mobilnosti prihodnosti in odgovornosti za odločitve,« je izpostavil generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek. Mladi bodo v sklopu projekta Dijaki dijakom pripravili trajnostna sporočila in izdelke, s katerimi bodo na t. i. mobilni razstavi Garaže aktivirali vrstnike, da skupaj lahko svet obrnemo na bolje.

Opremljeni z informacijami in usmeritvami za projekt Garaža so profesorji in ravnatelji odšli na svoje šole, kjer bodo spodbudili dijake k aktivnemu, kreativnemu in dinamičnemu razmišljanju o izzivih sodobne mobilnosti. Ambasadorske šole, ki bodo opravile vse aktivnosti, bodo po besedah vodje projekta Dijaki dijakom Marte Novak na Festivalu mobilnosti Garaža prejele posebna priznanja in nagrade.

 

Ključne besede


mladiGaražaFestival mobilnostidoživetjeGaraža 2020dogodek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji