Menjava pnevmatik lahko počaka

Novice

Akcija menjave pnevmatik v servisnih centrih AMZS za člane AMZS je začasno »zamrznjena«. Vsem voznikom svetujemo, naj z vidika preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom z menjavo pnevmatik počakajo.


S ciljem preprečevanja širjenja okužb in posledično zaprtjem AMZS servisnih centrov menjava pnevmatik v AMZS do nadaljnjega ne bo mogoča. Akcija menjave pnevmatik za člane AMZS, napovedana v marčevski številki Motorevije in na digitalnih kanalih AMZS, je zato »zamrznjena«.

AMZS inštruktorji varne vožnje ob tem izpostavljajo, da voznikom z vidika varnosti v prometu ni treba skrbeti. Z menjavo pnevmatik je namreč v pomladanskem času, ne glede na to, da zakonodaja predpisuje, da zimska oprema vozil od 15. marca, razen če to zahtevajo vremenske razmere, ni več obvezna, smiselno počakati. Vreme je lahko v tem obdobju še zelo nepredvidljivo. S takšnimi ukrepi lahko vsi skupaj pripomoremo k upočasnitvi širjenja virusa.

Svetujemo vam, da če vaše vozilo potrebuje nove pnvematike, preverite rezultate letošnjega AMZS testa letnih pnevmatik. V bogatem arhivu Motorevije na spletu pa najdete tudi teste minulih let. Upamo, da vam bodo tirezultati v pomoč pri izbiru.

Ključne besede


zdravjeAMZS test pnevmatikmenjava pnevmatikkoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

109

Priljubljenost članka

109

Shrani

Delite s prijatelji