Vlada podaljšala veljavnost prometnih dovoljenj in prepoved izvajanja tehničnih pregledov

Novice

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji dopisni seji z odlokom podaljšala začasno prepoved izvajanja tehničnih pregledov, in sicer do 17. maja 2020, in podaljšala veljavnost prometnih dovoljenj do 17. junija 2020.


Vlada Republike Slovenije je 15. aprila 2020 izdala Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 16. aprila 2020 (Uradni list RS, št. 52/20).

Z novim odlokom se začasna prepoved izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji podaljšuje do 17. maja 2020, prav tako pa se do 17. junija 2020 podaljšuje veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil.

Odlok določa, da se mora letna dajatev za uporabo vozil v cestnem prometu plačati od datuma poteka veljavnosti, kot je to navedeno na prometnem dovoljenju, dalje, in sicer kljub temu, da je bila veljavnost prometnih dovoljenj z odlokom podaljšana. Če letna dajatev ni obračunana v postopku ponovnega podaljšanja veljavnosti prometnega dovoljenja, navedeno letno dajatev obračuna Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, ki za ta namen pridobi podatke iz evidence registriranih vozil. Če znesek obračunane dajatve za odjavljeno vozilo ni plačan ali ni plačan v celoti, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo pošlje predlog za izvršbo organu, pristojnemu za izterjavo davčnih obveznosti.

Vlada še navaja, da se je podaljševanje ADR certifikatov za prevoz nevarnega blaga uredilo na podlagi Večstranskega sporazuma M325, ki ga je Ministrstvo za infrastrukturo kot pristojni organ za ADR v Republiki Sloveniji podpisalo 23. marca 2020.

O ponovnem izvajanju tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah bomo obvestili prek spletne strani.

Ključne besede


zdravjeregistracijatehnični pregledkoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

166

Priljubljenost članka

166

Shrani

Delite s prijatelji