Projektu Najboljši za volanom priznanje Websi

Novice

V Festivalni dvorani v Ljubljani je potekal Websi dan, ki se je zaključil s podelitvijo nagrad za digitalne dosežke. Projekt Najboljši za volanom je v kategoriji družbeno odgovornih projektov osvojil 3. mesto.


Letos so podelili kar 31 prestižnih nagrad Websi, za katere se je potegovalo skupno rekordno število prijavljenih projektov - 142. Kateri med njimi so letos posegli v sam vrh slovenskih digitalnih projektov, je izbrala 108-članska strokovna in poslovna žirija pod vodstvom Andreja Krajnerja, direktorja komuniciranja v NLB.

Projekt AMZS Najboljši za volanom je ob podpori agencij Creatim in Bsmart v kategoriji družbeno odgovornih projektov zasedel odlično 3. mesto.

Mnenja žirije o projektu Najboljši za volanom

  • Mak Kordić:

Super zanimiv projekt za izboljšanje varnosti v prometu med mladimi.

  • Janez Rakušček:

Iniciativa je vredna vse pohvale, saj aktivno prispeva k izboljšanju vozne kulture v Sloveniji in se osredotoča na tiste, ki predstavljajo problematično skupino (hkrati pa bodo na cestah še dolgo, zato je sprememba vedenja pri njih še posebej pomembna). Zasnova projekta je primerna in enostavna. 

  • Igor Gajster:

Všečna spletna stran z jasno vidno (uporabno) nagrado za tekmovalce.

  • Jaka Levstek:

Spletno mesto s pomembnim poslanstvom, ki zadooljivo opravi svojo nalogo privabljanja mladih voznikov in jih opremi z nujno vsebino ter navodili. Pohvaliti gre dobro uporabo videa.

  • Karmen Mlinar:

Super in zelo potrebna družbenoodgovorna akcija z lepim dosegom in "enagementom". Super je tudi, da pri nagradah niste varčevali, saj so bile res mamljive za mlade voznike.

  • Simona Kruhar Gabršček:

Zgledno zasnovan in izveden projekt v skladu s poslanstvom družbe in zastavljenimi cilji. Pohvalno je, da jim je z večjo optimizacijo sredstev uspelo preseči lanske rezultate in k projektu pritegniti več mladih.

O projektu Najboljši za volanom

AMZS je letos četrto leto zapored organiziral izbor najboljšega mladega voznika in voznice Slovenije Najboljši za volanom. V prvem delu tekmovanja, reševanju spletnega testa, prek katerega se najboljših 50 deklet in 50 fantov uvrsti v praktični del tekmovanja, ki poteka v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, je letos sodelovalo več kot 4500 mladih. AMZS je najboljšega mladega voznika oziroma voznico Slovenije prvič izbiral leta 1993, tekmovanje pa z namenom izboljšanja prometne varnosti obudil leta 2017.

Mnenja žirije o spletišču amzs.si

AMZS je za nagrado Websi prijavila še en svoj velik projekt - prenovo spletišča AMZS, ki vključuje šest portalov: amzs.si, Motorevija, Avto-moto šport, Center varne vožnje, Šola vožnje in Center športa.

  • Mario Šarčević:

Spletna stran AMZS je glede na zelo kompleksno strukturo narejena zelo pregledno in jasno. Uporabnik zlahka dostopa do informacij, ki jih potrebuje, navigacija je jasna in dobro pregledna, obrazci so dobro strukturirani in uporabnik ve, kaj ga čaka. Tudi uporaba strani na telefonu je preprosta in jasna. Oblikovno stran deluje profesionalno in vliva zaupanje.

  • Matic Raztresen:

Odlično zasnovana spletna stran, ki kljub širini vsebin in ponudbe nudi jasno komunikacijo in dobro uporabniško izkušnjo ter vizualno všečno podobo.

  • Mak Kordič

Zelo zanimiv portal, zelo širok in vsebinsko bogat.

  • Maja Visinski Andrejc

AMZS velja za kredibilno organizacijo in zaupanja vreden vir informacij. Spletno mesto to tudi odraža. Vse informacije so hitro najdljive, jasne, vsebine prečiščene, povezane vsebine so res kontektualno povezane, ni dolgovezenja, kjer mora stati CTA, tudi je. Različna orodja za izračune in drugo pomoč, mobilna aplikacija ... odlično spletno mesto in komunikacija na vseh nivojih, zares narejena z mislijo na uporabnika. Zagotovo z veliko vloženega truda, ampak tako je tudi prav.

Ključne besede


varna mobilnostNajboljša mlada voznica SlovenijeNajboljši mladi voznik ali voznica SlovenijepriznanjenagradaNajboljši za volanom 2020Websi