Pravočasno uredite veljavnost vozniških dovoljenj

Novice

Veljavnost nekaterih vozniških dovoljenj je sicer podaljšana do konca leta, a v izogib težavam - še posebej pri poteh v tujino - vam svetujemo, da na upravni enoti čim prej uredite vse za podaljšanje vašega vozniškega dovoljenja.


Kljub temu, da je vlada v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, podaljšala veljavnost nekaterih vozniških dovoljenj do konca leta, v AMZS voznikom svetujemo, da na upravni enoti čim prej uredijo vse za podaljšanje vozniškega dovoljenja. Tako se bodo izognili morebitnim težavam in izzivom - ne le pri vožnji po Sloveniji, ampak še posebej v tujini, saj prometnim kontrolam v tujini vsebina slovenskega vladnega odloka lahko ni poznana, ter bi voznik ob prometni kontroli lahko bil v neugodnem položaju glede pojasnjevanja vsebine odloka.

Vlada je do vključno 31. decembra 2021 podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Sloveniji potekla oz. bodo potekla v obdobju od 16. novembra 2020 do vključno 31. marca 2021. 

To velja le v primerih, ko je podaljšanje dovoljenja odvisno od zakonsko predpisanih usposabljanj oz. obveznosti za podaljšanje, ki jih izvajajo pooblaščene organizacije, to so program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, redna usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij in praktični del vozniškega izpita.

Ključne besede


varna mobilnostmobilnostvožnjakoronavirusvozniško dovoljenjevozniki

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

271

Priljubljenost članka

271

Shrani

Delite s prijatelji