Obnova vzhodne cevi predora Golovec

Novice

V času obnove od 15. marca do predvidoma 16. maja 2021 bo vzhodna cev zaprta za ves promet, ta pa bo speljan skozi zahodno cev predora.

Foto: www.dars.si
Foto: www.dars.si

Po lanski večji obnovi zahodne cevi predora Golovec na ljubljanski vzhodni obvoznici bo
Dars letos obnovil še vzhodno cev. S postavljanjem delovne zapore bo začel v soboto, 13. marca 2021, v ponedeljek, 15. marca 2021, pa se bodo začela obnovitvena dela. Vzhodna cev predora Golovec, iz smeri južne obvoznice proti Štajerski, bo predvidoma zaprta do nedelje, 16. maja 2021. V času zapore bo promet speljan po zahodni cevi predora.

Voznikom svetujemo, da se na pot odpravijo pravočasno in pred odhodom preverijo stanje na slovenskih cestah s pomočjo brezplačne AMZS mobilne aplikacije in na spletni strani AMZS.

Promet bo v času prometnih konic potekal po sistemu 2 + 1: v času jutranje konice dva prometna pasova v smeri od juga proti severu in en prometni pas v obratni smeri, v času popoldanske konice pa dva prometna pasova od severa proti jugu in en prometni pas v obratni smeri.

Predvideno je, da bosta dva pasova iz smeri južne obvoznice proti vzhodni obvoznici odprta vsaj do 9. ure zjutraj, nato pa bosta skozi predor vse do večernih ur dva pasova v obratni smeri, iz smeri Štajerske proti južni obvoznici oziroma dolenjski avtocesti. Med menjavo zapore bo promet predvidoma pol ure urejen samo po enem pasu v vsako smer vožnje. V času prometnih konic je pričakovati daljše zastoje, zato naj bodo vozniki strpni in razumevajoči.

V času del bo promet po vzhodni obvoznici dovoljen le za vozila do največje dovoljene mase 3,5 t (vozila z vinjetami). Tovorna vozila in avtobusi največje dovoljene mase nad 3,5 t bodo preusmerjeni na druge dele ljubljanske obvoznice – južno, severno in zahodno obvoznico. Začasno bo tudi ukinjena nočna prepoved vožnje tovornih vozil na severni obvoznici H3.

Predpisana omejitev hitrosti na celotnem območju spremenjene prometne ureditve zaradi del bo 60 km/h. AMZS se pridružuje pozivu Darsa, naj vozniki s pravočasnim prilagajanjem hitrosti in varnostne razdalje ter z upoštevanjem prometnih predpisov in prometne signalizacije tudi sami prispevajo k večji varnosti in pretočnosti prometa. Nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov lahko hitro privedejo do prometne nesreče in posledično daljših zastojev. Vozniki naj bodo pozorni tudi na ustvarjanje reševalnega pasu v zastoju.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji