V AMZS med 1. in 11. aprilom na servis in menjavo pnevmatik

Novice

AMZS v skladu z vladnimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa s 1. aprilom ustavlja večino svojih dejavnosti. Med 1. in 11. aprilom bomo v AMZS še vedno zagotavljali 24/7 pomoč na cesti in vleko vozil ter v AMZS servisnih delavnicah poskrbeli za servis vozil in menjavo pnevmatik.


Vlada je po predlogu strokovne skupine sprejela omejitvene ukrepe, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje novega koronavirusa. Po vladnem odloku bodo veljali od 1. do 11. aprila. Med 1. in 11. aprilom 2021 bodo v skladu z vladnim odlokom odprte le AMZS servisne delavnice za servis vozil in menjavo pnevmatik, AMZS pomoč na cesti in vleko vozil pa bomo še vedno izvajali 24 ur na dan, vse dni v tednu. Nemoteno bodo potekala tudi zavarovanja na daljavo.

V AMZS med 1. in 11. aprilom na servis in menjavo pnevmatik

V skladu z vladnim odlokom je med 1. in 11. aprilom dovoljena servisna dejavnost (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske storitve). Na menjavo pnevmatik in na servis vozila v AMZS centrih se je mogoče naročiti prek spleta. Tako se boste izognili čakalnim vrstam in nam pomagali pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. 

Naročite se na menjavo pnevmatik in izkoristite do 30 % popusta

Naročite se na servis, člani AMZS lahko izkoristijo številne ugodnosti

Preverite delovne čase AMZS centrov

Pomoč na cesti in vleko vozil izvajamo 24/7

Pomoč na cesti in vleko vozil izvajamo 24 ur na dan, vse dni v tednu. Če je le mogoče, naši mehaniki okvaro takoj odpravijo, kar pomeni, da vozila ni treba odpeljati na servis oziroma da lahko voznik takoj nadaljuje svojo pot.

#amzsNasvet: AMZS članstvo lahko sklenete ali podaljšate prek spleta

AMZS odslej izvaja tudi pomoč na cesti za kolesarje

Tehnični pregledi, registracije, zavarovanja

Od 1. do 11. aprila v AMZS centrih ne bomo izvajali tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah.

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, ter veljavnost potrdil o rednih in vmesnih pregledih cistern ter certifikatov ADR o brezhibnosti vozil za prevoz nevarnega blaga, ki zaradi začasne prepovedi poteče v obdobju največ 30 dni pred uveljavitvijo vladnega odloka do 11. aprila 2021, se podaljša do 9. maja 2021.

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije covida-19 skladno z Odlokom Vlade RS tehničnih pregledov traktorjev na terenu ne bomo izvajali med 1. in 11. aprilom. Novi termini tehničnih pregledov bodo objavljeni naknadno.

#amzsNasvet: Uredite avtomobilsko zavarovanje na daljavo

Tečaji varne vožnje in izobraževanja v šoli vožnje se ne izvajajo

V skladu z vladnim odlokom do 11. aprila v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem ne izvajamo programov varne vožnje (vključno z dodatnimi usposabljanji voznikov začetnikov in programom za izbris kazenskih točk) ter izbraževanja v AMZS Šoli vožnje v Ljubljani in Trebnjem. Med 1. in 11. aprilom bo zaprt tudi AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi.

Podaljšanje veljavnosti vozniških dovoljenj

Vlada je do 9. maja 2021 podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj, ki bodo zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Sloveniji potekla od 1. do 11. aprila 2021, vozniki pa ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Skladno z odlokom o podaljšanju vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah za vozniška dovoljenja, izdana voznikom začetnikom, velja, da se veljavnost tistih vozniških dovoljenj, ki potečejo od 16. novembra 2020 do vključno 16. aprila 2021, podaljša do 31. decembra 2021, saj zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev na področju voznikov in vozil ne morejo oz. ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti (dodatno usposabljanje za voznika začetnika) za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Nakupujte na daljavo

Ker v AMZS centrih med 1. in 12. aprilom ne bo mogoče kupiti darilnih kartic, jih naročite na dom prek brezplačne telefonske številke 080 26 36 ali prek e-naslova cvv@amzs.si. Prek naše spletne trgovine naklikaj.amzs.si lahko naročite tudi Pozorne nogavičke ali kupite tečaj za voditelja čolna.

Skrbimo za zdravje

Varnost in zdravje naših članov, strank ter zaposlenih je vselej na prvem mestu, zato v AMZS sledimo navodilom NIJZ ter z vso odgovornostjo sprejemamo ukrepe, s katerimi želimo pripomoči k preprečevanju širjenja epidemije covida-19. Izvajanje storitev smo zato prilagodili. Med drugim velja omejitev števila strank v prostoru na 30 m2 in prepoved združevanja nad deset oseb. Stranke prosimo, naj nosijo zaščitne maske, si razkužujejo roke, upoštevajo varnostno razdaljo ter upoštevajo navodila zaposlenih. Hvala za razumevanje in ker smo #SkupajSkrbni.

Dostopni smo tudi

  • na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter,
  • na e-naslovih info@amzs.si, cvv@amzs.si, clanstvo@amzs.si,
  • po telefonu na številkah 080 28 20, 01 530 53 00 (AMZS informacijski center) in 080 26 36 (AMZS Center varne vožnje na Vranskem).

O ponovnem odprtju AMZS centrov in izvajanju dejavnosti vas bomo obvestili prek naše spletne strani in ostalih digitalnih kanalov.

Ključne besede


AMZSAMZS Šola vožnjemenjava pnevmatikAMZS Center varne vožnje na Vranskemtehnični preglediserviskoronavirusobvestilovulkanizerske storitve

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

61

Priljubljenost članka

61

Shrani

Delite s prijatelji