Avto-moto zveza Slovenije izvoljena v upravni svet FIA Regija I

Novice

Upravni svet, ki ga sestavljajo predsednik FIA Regije I in 19 predstavnikov podregij in klubov, vodi tekoče zadeve FIA Regija I in obravnava vse zadeve, ki niso posebej vezane na plenarno skupščino.


Tradicionalno vsakoletno spomladansko srečanje avtomobilskih klubov pod okriljem FIA Regija I (ta v okviru mednarodne avtomobilistične zveze FIA združuje klube iz Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda), ki je tokrat potekalo virtualno, je bilo predvsem v znamenju volitev predstavnikov v delovne organe. Za Avto-moto zvezo Slovenije so bile volitve uspešne, saj je bila z 81,67 odstotka glasov, kar je drugi najboljši izkupiček med vsemi kandidati, izvoljena v upravni svet (Management Council) FIA Regija I. Gre za organ, ki vodi tekoče zadeve FIA Regija I in obravnava vse zadeve, ki niso posebej vezane na plenarno skupščino. Svet lahko ustanovi nove komisije ali odbore in jim dodeli posebne naloge, sestavljajo pa ga predsednik FIA Regija I in 19 predstavnikov podregij in klubov.

Avto-moto zveza Slovenije ima odslej svojo predstavnico tudi v vodstvu podregije COFO, ki združuje vzhodno in srednjeevropske avtomobilske klube. Vodja mednarodnih odnosov pri AMZS Nada Pavšin je bila namreč izvoljena za podpredsednico tega foruma.

Na čelu FIA Regija I ostaja predsednik danskega kluba FDM Thomas Moeller Thomsen, ki je to nalogo prevzel leta 2017 in jo zelo uspešno izpolnjeval. Na tokratnih volitvah je dobil 100-odstotno podporo klubov.

Ključne besede


FIA Regija INada PavšinManagement CouncilThomas Moeller ThomsenCOFO

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji