Generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek izbran v FIA komisijo za mobilnostno politiko

Novice

Komisija svetuje organizaciji FIA in avtomobilskim klubom na področju oblikovanja politik, pri zagovarjanju stališč in v kampanjah ter pri lobiranju.


Svetovni svet za avtomobilsko mobilnost in turizem pri mednarodni avtomobilistični zvezi FIA (The World Council for Automobile Mobility and Tourism) je na februarski seji, ki je potekala danes, generalnega sekretarja Avto-moto zveze Slovenije mag. Jureta Kostanjška potrdil v FIA komisijo za mobilnostno politiko (Mobility Policy Commission). 

Komisija, sestavljena iz desetih članov, ki zastopajo avtomobilske klube z vsega sveta, svetuje organizaciji FIA in klubom na področju oblikovanja politik, pri zagovarjanju stališč in v kampanjah ter pri lobiranju. V središču svoje pozornosti ima člana avtombilskih klubov oziroma zvez in s tem potrošnika. Skrbi za pravice potrošnikov, svetovanje in obveščanje potrošnikov, spremlja razvoj zavarovanj, varnosti v cestnem prometu, promet v najširši obliki, razvoj turizma, mednarodnih dokumentov, vplive na okolje, dostop do tehničnih informacij in telematskih platform in številnih drugih ravni. 

Generalni sekretar je ob tem za AMZS izjemno pomembnem imenovanju izrazil zadovoljstvo in dejal:

Veseli me, da bom lahko sodeloval v enem ključnih organov naše krovne organizacije, mednarodne avtomobilistične zveze FIA, za področje mobilnosti. Prepričan sem, da bomo lahko na ta način v AMZS številne svoje ideje in pobude še lažje predstavljali na globalni ravni, hkrati pa bomo še bolj v stiku in soustvarjali aktualne mobilnostne trende, jih promovirali v Sloveniji in k nam prinašali dobre prakse iz tujine. S tem bo lahko AMZS še uspešneje udejanjal svoje poslanstvo, skrbel za dobrobit svojih članov in, upam, v sodelovanju z drugimi ključnimi deleženiki pripomogel k uresničevanju zavez glede bolj trajnostne mobilnosti za vse udeležence v prometu.

Ključne besede


FIAJure Kostanjšektrajnostna mobilnostmobilnost

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji