Predsednik AMZS se je srečal z ministrom za izobraževanje, znanost in šport

Novice

Pri zelenem prehodu in spodbujanju bolj trajnostnih oblik mobilnosti zelo pomembno izobraževanje in ozaveščanje.


Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez, generalni sekretar mag. Jure Kostanjšek in vodja področja avto-moto šport pri AMZS Luka Mežan so se danes srečali z ministrom za izobraževanje, znanost in šport dr. Igorjem Papičem, državnim sekretarjem, pristojnim za šport, predšolsko vzgojo, osnovno, srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih, Darjem Feldo in generalno direktorico Direktorata za šport dr. Mojco Doupona.

Spregovorili so o možnostih sodelovanja na področju izobraževanja kot pomembnega segmenta aktivnosti pri prehodu na bolj trajnostne oblike mobilnosti, pri čemer so izpostavili nujnost vključevanja tovrstnih vsebin v kurikulum tako vrtcev kot osnovnih in srednjih šol, inovacijah in priložnostih za Slovenijo, povezanih z zelenim prehodom, ter izzivih, s katerimi se sooča Avto-moto zveza Slovenije kot nacionalna športna zveza za motošport in karting. Sogovorniki so bili soglasni, da bodo sodelovanje med ministrstvom in največjo nevladno organizacijo na področju mobilnosti ter krovno zvezo za motošport in karting v prihodnje okrepili. 

Ključne besede


AMZSšportizobraževanjeJure Kostanjšektrajnostna mobilnostLuka MežanAndrej Brglez

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji