Na prometnovarnostnem dnevu na Vranskem vozili Lego avtomobilčke

Novice

Otroci, ki so pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje v počitniškem varstvu, so se na zabaven, a hkrati poučen način spoznavali s pastmi vožnje z novimi oblikami mobilnosti in se zabavali ob upravljanju Lego avtomobilčkov s pametnim telefonom.


V sodelovanju z Zavarovalnico Sava, Policijo in ZPM Moste smo tudi letos v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pripravili prometnovarnostni dan, ki je bil tokrat zelo približan otrokom ter njihovem zanimanju in obvladovanju pametnih telefonov. V učilnicah jih je najprej čakala zahtevna naloga, saj so morali sestaviti Lego avtomobilčke, kar ni bilo lahek zalogaj. A trud je bil kmalu poplačan, saj so avtomobilčke na poligonu upravljali s pametnimi telefoni. To je omogočilo podjetje BuWizz, ki se ukvarja z nadgradnjo Lego vozil in se jih lahko upravlja z brezplačno BuWizz aplikacijo. 


Mladi obiskovalci so se s kolesi preizkusili v spretnostni vožnji po poligonu, se vozili z električnimi avtomobili, risali, barvali, se postavili na glavo v prevračalniku, se zapeljali po velikem poligonu v avtomobilu z AMZS inštruktorjem varne vožnje, predvsem pa so dokazali, da o prometni varnosti veliko vedo. Na cesti moramo biti pozorni na druge udeležence v prometu, med vožnjo s kolesom in skirojem ter rolerji moramo vedno nositi čelado, pa tudi ščitnike za komolce in kolena, so naštevali prometnemu inšpektorju Policijske uprave Celje, ki je na Vransko prišel preverit, ali otroci vedo, kako se obnašati v prometu. 

Otroci pa so bili veseli tudi najbolj prepoznavne AMZS maskote - Anje, s katero so se z roko v roki podali čez prehod za pešce, medtem ko so drugi v ovinkih vozili avtomobilčke.

Za podporo pri izvedbi prometnovarnostnega dne za otroke, ki so bili na počitniškem varstvu pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, se zahvaljujemo Zavarovalnici Sava.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji