AMTK Ljubljana obeležil 75 let delovanja

Novice

Avto moto touring klub Ljubljana je v veliki dvorani AMZS na Dunajski cesti obeležil 75 let delovanja s slavnostno skupščino.


AMTK Ljubljana je med vsem članicami AMZS društvo, ki je po številu članov najštevilčnejše. Klub, ki ima sedež na Likozarjevi ulici v Ljubljani, v teh dneh obeležuje častitljivo obletnico. Članice in člani namreč praznujejo 75 let obstoja, kar so sklenili s slavnostno skupščino v veliki dvorani na sedežu AMZS na Dunajski cesti. Med povabljenimi gosti je bila tudi novoizvoljena predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, podžupan Ljubljane Dejan Crnek in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik.

Dobro razpoloženi (od leve v prvi vrsti): Janez Sodržnik, Andrej Brglez, Nataša Pirc Musar, Rado Stojanovič in Dejan Crnek.

Izziv so podnebne spremembe

Na slavnosti so se spomili na bogato zgodovino, ki sega celo še v čas pred 1. svetovno vojno, ter na številne športne dosežke članov, na katere so ponosni še zdaj. Predsednik AMTK Ljubljana Rado Stojanovič, ki je na čelu AMTK Ljubljana že 16 let, je v slavnostnem govoru poudaril zavezo o podnebni nevtralnosti, s katero se bodo članice in člani kluba spopadali v prihodnjih letih.  Zelena agenda je tista, ki bo v prihodnosti vse bolj izpostavljena in zavezujoča, je v nagovoru prisotnim povedala tudi Nataša Pirc Musar, brezogljična mesta pa so prihodnost družbe, je dodal podžupan Crnek. Vse je pozdravil tudi predsednik AMZS Andrej Brglez, ki je ob častitljivem jubileju čestital vsem članicam in članom AMTK Ljubljana ter izpostavil zelo dobro sodelovanje s klubom in vodilnimi v njem ter poudaril, da je prostovoljna dejavnost delovanja v klubih in društvih vrednota, ki je v današnjih časih vse premalo cenjena in spoštovana. Slovesni program, ki je potekal zelo simpatično, kar je bilo razbrati iz nasmehov vseh v veliki dvorani AMZS, je z nekaj skladbami lepo popestril in sklenil znani slovenski kantavtor Andrej Šifrer.

Obširnejši pogovor s predsednikom AMTK Ljubljana Radom Stojanovičem sicer lahko najdete tudi na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSAMTK LjubljanaslovesnostRado Stojanovičpredsednik75 let

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji