Projekt Osvežitvene vožnje dobil nagrado za marketinško odličnost

Novice

Na Slovenski marketinški konferenci so razglasili najboljše marketinške projekte leta in podelili nagrade za marketinško odličnost. Med zmagovalce se je v kategoriji odličnost trajnostnega delovanja s projektom Osvežitvena vožnja za starejše z inštruktorjem uvrstila tudi Zavarovalnica Triglav, ki projekt izvaja v sodelovanju z AMZS.


Strokovna žirija je prepoznala odličnost projekta, ki ga je Zavarovalnica Triglav razvila skupaj z AMZS, njegov namen pa je starejšim voznikom ponuditi brezplačne osvežitvene vožnje z inštruktorjem v njihovem domačem kraju. Gre za dolgoročen program, ki ga odlikujeta predvsem odgovornost in trajnostna naravnanost do družbe. Dodatno težo daje projektu dejstvo, da gre za zahtevno ciljno skupino, ki jo je težje pritegniti v tovrstne aktivnosti, hkrati pa so vanj uspeli vključiti tudi mlade. Ti so k udeležbi spodbujali svoje babice in dedke, torej je šlo tudi za medgeneracijsko sodelovanje. Projekt obenem zelo jasno sporoča, da je trajnost tudi odgovornost do družbe.

Za osvežitev znanja CPP in bontona so v Zavarovalnici Triglav vzpostavili tudi spletni portal vozimse.si, na katerem so vsebine, ki prek člankov, videa in testov naslavljajo najpogostejše težave starejših voznikov. Skoraj tretjina voznikov v Sloveniji je namreč starejših od 60 let, večina pa jih svojega vozniškega znanja ne obnavlja.

Pod okriljem projekta se je na obnovitev svojega vozniškega znanja in veščin doslej podalo že 700 starejših voznikov. Njihovi strokovni sopotniki so bili izkušeni AMZS učitelji vožnje in inštruktorji varne vožnje, ki so s starejšimi vozniki v zadnjem letu po Sloveniji prevozili več kot 15 tisoč kilometrov.

V prihodnjih mesecih bo za volan sedla že nova skupina udeležencev akcije Osvežitvena vožnja. Brezplačne vožnje v Krškem, Postojni in Novi Gorici bodo potekale do konca leta 2023, udeležencem pa bo na voljo tudi vožnja na Centru varne vožnje AMZS na Vranskem, prilagojena starejšim voznikom.

Ključne besede


AMZSZavarovalnica Triglavnagrada

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji