Poletna šola mobilnosti: Mladi vozniki Lego avtomobilčkov osvojili Vransko!

Novice

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je potekala poletna šola mobilnosti oz. prometnovarnostni dan. Otroci, ki so pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje v počitniškem varstvu, so imeli priložnost na zabaven in edinstven način spoznavati nove oblike mobilnosti in se zabavati ob upravljanju Lego avtomobilčkov s pametnim telefonom.


V sodelovanju z Zavarovalnico Sava in ZPM Moste smo tudi letos v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pripravili poletno šolo mobilnosti, ki je bila tokrat zelo približana otrokom ter njihovem zanimanju in obvladovanju pametnih telefonov. Največji izziv jih je čakal v učilnicah, kjer so morali sestaviti Lego avtomobilčke. Ko so bili avtomobilčki pripravljeni, so jih otroci s pomočjo pametnih telefonov upravljali na poligonu, zahvaljujoč brezplačni aplikaciji podjetja BuWizz, ki se specializira za nadgradnjo Lego vozil.

Poleg Lego avtomobilčkov so se mladi obiskovalci preizkusili tudi v spretnostni vožnji s kolesi, risanju, barvanju in vožnji z električnimi avtomobili. Ena izmed adrenalinskih izkušenj je bil tudi prevračalnik, v katerem so otroci doživeli občutek prevračanja avtomobila. Otroci so pod mentorstvom profesionalnega AMZS inštruktorja varne vožnje pridobili dragocene izkušnje na področju vožnje.

Otroci so se preizkusili v spretnostni vožnji s kolesi, skiroji in e-vozili. Zvezda dneva je bila nedvomno AMZS maskota – Anja, s katero so z roko v roki raziskovali nove oblike mobilnosti in se poglobili v prometno varnost. 

Za podporo pri izvedbi prometnovarnostnega dne za otroke, ki so bili na počitniškem varstvu pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, se zahvaljujemo Zavarovalnici Sava.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji