Kako do nadomestne avstrijske letne vinjete?

Novice

Pri razbitju vetrobranskega stekla zaradi padajočega kamenja ali škode, ki jo je povzročila divjad ali drugih vzrokov za nesrečo (v kolikor ni podan zahtevek za totalko), velja za avstrijske nalepke kulantna uredba: avstrijska družba ASFINAG s sedežem v Salzburgu nudi voznikom nadomestilo za nakup nove letne vinjete, če stroškov nalepke ne krije zavarovanje (obvezno zavarovanje nasprotne stranke, kasko zavarovanje) ali tretja stranka.

Zahtevek za nadomestno letno vinjeto

Če stranka še ni kupila nadomestne nalepke, naj izpolni obrazec Nadomestna nalepka zaradi razbitja vetrobranskega stekla in ga s prilogami pošlje avstrijski družbi ASFINAG. Prodajna mesta avstrijskih nalepk v Sloveniji niso pooblaščena za izdajo nadomestnih nalepk!

Zahtevek za povračilo stroškov letne vinjete

Za povračilo stroškov za nakup nove letne nalepke je potrebno izpolniti obrazec Povračilo stroškov zaradi razbitja vetrobranskega stekla in ga s prilogami poslati avstrijski družbi ASFINAG.

ASFINAG MAUT SERVICE GMBH
Abteilung Vignette/Vignettenersatz
Alpenstrasse 99
5020 Salzburg
Austria

Prodaja vozila z avstrijsko vinjeto

V primeru, da imate na vozilu nalepljeno avstrijsko vinjeto in da boste to vozilo prodali, vam podjetje ASFINAG žal ne povrne stroške vinjete za novo vozilo. Vinjeta je vezana na določeno vozilo, zato uporaba iste vinjete ni mogoča na drugem vozilu. Vsem zato svetujemo, da na vozilu pustite nalepljeno vinjeto in jo poskušate prodati "skupaj" z vozilom.

Ključne besede


na potiAvstrijaavstrijavinjeta

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

226

Priljubljenost članka

226

Shrani

Delite s prijatelji