Spomladanska konferenca klubov FIA Regije I

Novice

Delegacija AMZS je v Helsinkih, kjer je bila spomladanska konferenca klubov FIA Regije l, med katere sodi tudi slovenska zveza, delila svoje znanje in nabirala izkušnje od ostalih evropskih in svetovnih zvez ter klubov.


Delegacija AMZS je v Helsinkih, kjer je bila spomladanska konferenca klubov FIA Regije l, med katere sodi tudi slovenska zveza, delila svoje znanje in nabirala izkušnje od ostalih evropskih in svetovnih zvez ter klubov. Najpomembnejša razprava ostaja, kako še bolj ustreči članom klubov, kaj jim v hitro razvijajočem se svetu ponuditi in kako povečati število članstev v posameznih klubih.

Anton Breznik, predsednik AMZS, Robert Štaba, generalni sekretar AMZS, in Lucija Sajevec, direktorica AMZS, d. d., so opravili številne razgovore s predstavniki partnerskih klubov. Hkrati so potekale tudi volitve v upravni svet FIA Regija l in v svetovni odbor krovne organizacije FIA.

Veliko presenečenje je v Helsinkih pričakalo dolgoletno sodelavko in vodjo za mednarodne odnose pri AMZS Sašo Petrič, ki je naznanila, da se odpravlja v zaslužen pokoj. Člani klubov so se ji prisrčno zahvalili za njen dolgoletni prispevek, s čustvenim in odkritosrčnim govorom pa jo je počastil tudi Thierry Willemarck, predsednik FIA Regija l. Saša Petrič je na mednarodnem področju s svojim intenzivnim sodelovanjem pustila močan pečat in ime AMZS globoko zasidrala tudi zunaj meja Slovenije.

Številne predstavitve in nove ideje klubov so prinesle predvsem spoznanje, da bo v prihodnosti treba še več storiti za varnost na cestah. Največje pozornosti bodo deležni otroci v prometu, številne spremembe pa prinašajo tudi nove tehnologije, ki so usmerjene predvsem v ekološko delovanje in  uporabo mobilnih tehnologij. Večjo skrb bo treba nameniti tudi starejšim članom, ki opuščajo rabo avtomobilov, a so kljub vsemu redni udeleženci v prometu.

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji