AMZS s projektom Najboljši mladi voznik uspel na razpisu FIA

Novice

AMZS je s projektom Najboljši mladi voznik Slovenije uspel na razpisu FIA, mednarodne avtomobilistične zveze, 2017 FIA Road Safety Grant Programme, s katerim bo AMZS prihodnje leto izvedel natečaj za najboljšega mladega voznika. Zmagal bo tisti, ki bo poleg najboljšega znanja cestnoprometnih predpisov in vozniških izkušenj pokazal še, kako zna ukrepati v primeru prometne nesreče, kako se izvaja prva pomoč ter kako dobro pozna svoj avtomobil.


V natečaju bodo lahko sodelovali mladi z najmanj dvema letoma vozniških izkušenj, dodaten pogoj pa je, da nimajo nobene kazenske točke. V AMZS so se za prijavo na razpis FIA odločili, ker želijo z izvajanjem tovrstnih aktivnosti prispevati k večji varnosti v cestnem prometu.

Podatki kažejo, da so mladi in neizkušeni vozniki v prvih letih po opravljenem vozniškem izpitu v skupini najbolj ogroženih voznikov, mnogokrat pa so ravno oni povzročitelji prometnih nesreč. S tem in podobnimi projekti jim želimo omogočiti, da svoje znanje in sposobnosti nadgradijo ter tako postanejo del pozitivne prometne statistike,

je pojasnila vodja projekta Katarina Možina.

V prvi fazi bo AMZS mlade voznike povabil, naj opravijo test prek spletne strani, nato pa z najboljšimi nadaljeval izziv na poligonu v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Veseli me, da bodo v projektu poleg AMZS strokovnjakov s področja varne vožnje sodelovali tudi številni partnerji, kot so policija, Rdeči križ Slovenije,

še pojasnjuje Katarina Možina, ki so ji pri prijavi projekta pomagali oče ideje Blaž Poženel, urednik – novinar Motorevije, ekipa iz AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, mag. Jure Kostanjšek, vodja področja mobilnosti, in generalni sekretar AMZS Robert Štaba. V AMZS so ponosni, da je FIA med številnimi prijavljenimi projekti, od katerih jih bo sofinancirala okoli 16, izbrala tudi projekt AMZS. To je sploh prvi projekti, s katerim je AMZS uspel pridobiti sredstva iz fonda FIA – M, ki jih ta organizacija namenja za področje varne mobilnosti (upravljanje prometne varnosti, ceste in mobilnost, vozila, udeleženci v cestnem prometu, ukrepanje po nastanku prometne nesreče).

Ključne besede


FIAAMZS Center varne vožnjeRobert ŠtabaJure Kostanjšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji