Avto-moto zveza Slovenije do uresničitve ciljev tudi z modernim statutom

Novice

Skupščina Avto-moto zveze Slovenije je na današnji seji z večino glasov sprejela nov Statut AMZS, ki ji bo omogočal moderno delovanje po vzoru sorodnih združenj, kot sta FIA in FIM, ter drugih mednarodnih institucij. Predsednik Anton Breznik je s sprejetjem spremembe temeljnega akta organizacije, ki je s 75.000 člani in več kot stoletno tradicijo največja slovenska nevladna organizacija s področja varne mobilnosti ter nacionalna panožna športna zveza za motošport in karting, uresničil še enega izmed ciljev, ki si jih je zadal ob nastopu mandata. Delegati so potrdili tudi načrt Avto-moto zveze Slovenije za leto 2017 in predlog prejemnikov odličij AMZS za leto 2017.


Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik je ob nastopu mandata leta 2013 v svojem programu izpostavil modernizacijo in spremembo statuta AMZS v tretji četrtini mandata. Predlog je v letošnjem letu začel nastajati v številnih razpravah in posvetih po društvih in klubih, nad njegovo pripravo je bdela komisija za statutarno pravna vprašanja, vključile so se strokovne službe Avto-moto zveze Slovenije, izpolnitvi tega cilja pa je posebno pozornost na več sejah namenil tudi upravni odbor AMZS. Ta je na svoji zadnji redni seji pred skupščino predlog besedila statuta potrdil soglasno, danes pa ga je z večino glasov potrdila tudi skupščina, ki jo sestavljajo zastopniki in predstavniki 78 avto-moto društev in avto-moto touring klubov iz vse Slovenije.

Nov statut AMZS omogoča enakopravno in moderno združevanje, hkrati pa po vzoru sorodnih združenj, kot sta FIA in FIM, ter drugih mednarodnih institucij modernizira organizacijo in njen način dela. Uveljavlja odprtost in dostopnost včlanjevanja v AMZS najrazličnejšim deležnikom.

V veliko družino AMZS bomo lahko povabili vse tiste, ki delujejo »zgolj« na posameznem interesnem področju (na primer varne mobilnosti ali športa). Z mnogimi novimi znanji in izkušnjami, ki nam jih bo ta odprtost prinesla, bomo vsi skupaj še močnejši, predvsem pa bomo bogatejši zaradi najbolj dragocenega kapitala – srčnih, delovnih in navdihujočih ljudi, s katerimi bomo uresničevali zastavljene cilje,

je pomen spremembe temeljnega akta AMZS izpostavil Breznik. Spremenjen temeljni akt izpolnjuje tudi dolgoletno željo po regijski zastopanosti članic v organih AMZS, pri čemer ohranja konzervativen in do sedaj uveljavljen način glasovanja 1 društvo 1 glas, ki je poznan in razširjen tudi v različnih organizacijah v EU.

Verjamem, da smo s sprejetjem Strategije AMZS 2016–2020, sedaj pa še z novim statutom, na široko odprli okna in vrata številnim priložnostim in možnostim, da pokažemo in udejanjimo potencial, ki ga je tako v društvih kot v Avto-moto zvezi Slovenije in AMZS, d. d., zares ogromno. Zato me izjemno radosti prihodnost, v kateri bomo našo organizacijo znova postavili na mesto, ki si ga glede na bogato tradicijo, poslanstvo in vlogo, ki jo ima v družbi, nedvomno zasluži. In to ne le v Sloveniji, temveč tudi v mednarodnem okolju,

je poudaril Breznik.

Ob tem, za AMZS kar zgodovinskem trenutku, bi se želel vsem, ki so s svojimi konstruktivnimi, drznimi in v prihodnost usmerjenimi idejami pripomogli k nastanku tega besedila, iskreno zahvaliti. Še posebej sem ponosen na člane skupščine, ki so še enkrat več dokazali, da AMZS združuje vizionarske in pogumne ljudi, ljudi s pogledom, usmerjenim v prihodnost, ki jih ni strah prav nobenega izziva,

je bil po zaključku skupščine zadovoljen Breznik.

Skupščina je potrdila tudi načrt Avto-moto zveze Slovenije za leto 2017 in predlog prejemnikov odličij AMZS za leto 2017.

 

  

Ključne besede


AMZSskupščinaAnton BreznikSkupščina AMZSamzsanton breznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji