Generalni sekretar AMZS se je srečal z evropsko komisarko Violeto Bulc

Novice

Generalni sekretar AMZS Robert Štaba se je danes v Bruslju, kjer poteka zasedanja upravnega odbora združenja EuroRAP, srečal z evropsko komisarko za promet mag. Violeto Bulc.


Predstavil ji je aktivnosti in potek izbora Najboljši za volanom, projekta, s katerim bo Avto-moto zveza Slovenije pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA v sodelovanju s Policijo, z Rdečim križem Slovenije, Zavodom RS za šolstvo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Volkswagnom, Vzajemno, Radensko, Petrolom in Garminom izbrala najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji. Evropska komisarka Bulc je prizadevanja AMZS in partnerjev podprla, saj je prepričana, da Slovenija potrebuje takšne pozitivne projekte, ki bodo pripomogli, da bo naša država na področju prometne varnosti dosegala tako cilje Evropske unije kot cilje, ki si jih je zadala v Resoluciji Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa v Republiki Sloveniji (ReNPVCP).

Generalni sekretar AMZS in komisarka Bulc sta spregovorila tudi o vsebini prihajajoče ministrske konference na Malti, na kateri bo imel Štaba aktivno vlogo kot podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR).

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji