AMZS Popotnik

V AMZS ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih. Vabimo vas, da odpotujete z nami!

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko.
  • Obljubljamo dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Še niste člani AMZS ali pa vam članstvo kmalu poteče?

Sklenite članstvo

Albanija - po poteh Arnautov, 5 dni z letalom

Termini: 25. april - 1. maj, 4.-8. maj, 11.-5. maj, 15.-19. maj, 25.-29. maj
Cena: 640 €

1. dan: Let in namestitev

Jutranji let iz Ljubljane v Tirano. Na poti proti Beratu bomo naredili postanek v Draču z ogledom koloseja in drugih znamenitosti. Prihod v Berat, ilirsko naselbino in mesto tisočerih oken, ki je uvrščeno na seznam UNESCO svetovne kulturne dediščine. Zaključek dneva z namestitvijo v hotelu in večerjo.

2. dan: Trdnjava Berat in mesto Vlora

Sprehod do trdnjave Berat, kjer si bomo ogledali očarljivo arhitekturo otomanskih hiš, ki se “vzpenjajo” po hribu do gradu. Po ogledu Onufrijevega muzeja se bomo podali proti Vlori. Na poti se bomo ustavili v vinski kleti Cobo s pokušino odličnih lokalnih vin. Prihod v obalno mesto Vlora, namestitev.

3. dan: Saranda in arheološki park Butrint

Odhod v Sarando z več postanki na poti za fotografiranje in osvežitev. Peljali se bomo mimo Nacionalnega parka Llogara, znanega po obsežnih borovih gozdovih. Po prihodu v Sarando bomo uživali v kosilu v lokalni restavraciji in nadaljevali z vožnjo do arheološkega parka Butrint, ki sodi pod zaščito UNESCO naravne dediščine. Po ogledu arheološkega parka Butrint sledi vožnja nazaj v Sarando in namestitev.

4. dan: Gjirokaster in Tirana z rojstno hišo Enverja Hoxhe

Odpravili se bomo proti Tirani. Na poti si bomo ogledali Gjirokastro, - “Kamnito mesto”, ki je na seznamu UNESCO dediščine. Gjirokastra je čarobno mesto na pobočju z gradom, ulicami, tlakovanimi z debelim apnencem in skrilavcem, mogočnimi hišami s skrilastimi strehami in pogledi na dolino reke Drine. Ogledali si bomo grad in etnografski muzej – rojstno hišo albanskega diktatorja Enverja Hoxhe.

5. dan: Znamenitosti Tirane

Ogledali si bomo znamenitosti Tirane. Sprehodili se bomo po promenadi, si ogledali bizantinsko obzidje, italijanski bulvar s pogledom na umetniško galerijo, ugledne italijanske zgradbe, mestno hišo v Tirani, kip Skenderbega, mošejo Ethem Bey, stolp z uro, Narodno knjižnico in operno hišo ter mozaik “Albanci” na vrhu vhoda v Nacionalni zgodovinski muzej, ki ga bomo tudi obiskali. Po ogledu mesta transfer do letališča in povratek domov.

Sončeva Makedonija, 6 dni z letalom

Termini: 22.-27. april, 29. april - 4. maj, 6.-11. maj, 20.-25. maj
Cena: od 620 €

1. dan: Let Ljubljana - Niš, z avtobusom do Skopja

Polet iz Ljubljane do Niša. Vožnja po avtocesti do Skopja in namestitev.

2. dan: Ogled Skopja in prihod na Ohrid

Ogled Skopja, kjer se bomo sprehodili po mestnem središču do Trga Makedonije in Makedonskih vrat. Nato se bomo sprehodili preko Starega mostu do Starega bazarja, ki je ohranil značilni orientalni stil arhitekture. Sledi vožnja proti Ohridu. Ogledali si bomo reprezentativni samostan Sv. Jovana Bigorskega. Po ogledu si bomo privoščili odlično kosilo v tradicionalni restavraciji. Prihod na Ohrid, namestitev in prosti čas za sprehod po Ohridu.

3. dan: Vožnja po Ohridskem jezeru in izviri reke Črni Drim

Panoramska vožnja z ladjo po Ohridskem jezeru, sledi voden ogled starega Ohrida, s prepoznavnimi hišami, cerkvami Klimenta, Pantelejmona, Jovana Kanea ... Spoznali bomo skrivnost ohridskih biserov, katerih izvirni način pridobivanja poznata le še dve ohridski družini. Vožnja do koliščarskega muzeja “Zaliv kosti”, ki leži na lesenih pilotih blizu izvirnega naselja “Micov kamen”. Krajša vožnja do Sv. Nauma. Samostanski kompleks, zgrajen 905. leta, leži na visoki skali nad Ohridskim jezerom. Po ogledu se bomo sprehodili do restavracije in si ogledali kar 45 podvodnih izvirov reke Črni Drim. Kosilo v idiličnem ambientu, po kosilu možnost vožnje s čolni in povratek na Ohrid.

4. dan: Dan za lenarjenje, kopanje in druge aktivnosti

Prosti dan za kopanje, druženje in samostojne oglede in aktivnosti po izbiri popotnikov. V primeru interesa ogled zanimive uporniške vasice Vevčani.

5. dan: Bitola in vinorodna pokrajina Tikveš

Vožnja proti Bitoli s postankom v Resenu, z ogledom dvorca Saraj,ki je bil zgrajen po vzoru francoskega Chateau de Chenonceau. Prihod v Bitolo, kjer si bomo ob sprehodu skozi živahni “Širok Sokak” ogledali še “Saat Kulo”, mestno fontano, in si privoščili jutranjo kavo. Pot bomo nadaljevali do vinorodne pokrajine Tikveš, ki slovi po vrhunskih vinih. Po ogledu istoimenske kleti si bomo privoščili degustacijo vin ob kosilu, ki ga bodo pripravili vrhunski kuharski mojstri. Prihod v Skopje in prosti čas za doživetje utripa mesta.

6. dan: S čolnom po kanjonu in tržnica Bit Pazar

Vožnja do Kanjona Matka. Ta makedonski biser tvori slikovit ambient Treske in navpičnih skal. Zapeljali se bomo s čolnom skozi kanjon in si ogledali podvodno jamo “Vrelo”. Postanek na mestni tržnici Bit Pazar za nakupe ali doživetje lokalnega utripa ob pitju turške kave ali čaja. Po okrepčilu vožnja do letališča Niš, povratni let v Ljubljano s prihodom v večernih urah.

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 031 244 111, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo ToursDunajska 1581000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Oglasna sporočila