Višje prometne kazni na Nizozemskem

Novice

V letu 2012 so na Nizozemskem povišali cene najbolj pogostih kazni. Voznik, ki bo v naselju prekoračil hitrost za 20 km/h, bo plačal kazen 173 evrov, za 30 km/h prehitro vožnjo pa kazen po novem znaša min. 303 evre. Na cestah izven naselil so kazni za prehitro vožnjo nižje za 5 %, na avtocestah pa za 10 %.

Kazen za vožnjo skozi rdečo luč je po novem 220 evrov, prav tako tudi za uporabo mobilnega telefona med vožnjo. Vožnja brez uporabe varnostna pasu stane 120 evrov, za nepravilno parkiranje pa boste plačali minimalno 85 evrov.

Višje so tudi kazni za vožnjo pod vplivom alkohola. Dovoljena stopnja za voznike, ki imajo vozniško dovoljenje že več kot 2 leti, je dovoljena stopnja 0,5 promila. Mladi vozniki pa imajo lahko max. 02 promila alkohola. Kazni se gibljejo od 340 do 700 evrov, za vožnjo z več kot 1,3 promila pa je zagrožena tudi zaporna kazen.

Ključne besede


kaznina potiNizozemska

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji