V Milanu boste za vstop v središče mesta z avtomobilom plačali 5 EUR

Novice

Vsi, ki boste želeli po novem z avtomobilom zapeljati v strogo središče Milana, boste morali za to plačati 5 evrov posebne eko takse imenovane Area C. Na ta način se želijo v mestni upravi boriti proti prometnemu kaosu in onesnaženemu zraku ter vzpostaviti boljši javni promet.

Novo prometno ureditev v središču Milana bodo testirali naslednjih 18 mesecev. Omejitev vožnje v mestno središče imenovano Cerchia dei Bastioni veljaj dnevno od ponedeljka do petka med 7.30 in 19.30 uro. Ukrep bo zajel okoli 50 tisoč avtomobilov, ki dnevno vstopajo v dobrih 8 km2 veliko območje središča Milana. Seveda pa ta ukrep velja tudi za vse turiste in vozila registrirana v tujini.

Ob tem je potrebno omeniti tudi to, da v to območje že nekaj let ne smejo voziti starejša vozila z bencinskim motorjem in emisijskim razredom EURO 0 ali dizelskim motorjem z emisijskim razredom 0, 1, 2 in 3. Za vozila daljša od 7 metrov npr. avtodomi ali vozila s prikolico pa je v središču mesta prepovedan promet vsak delavnik med 7.30 in 21. uro. Prost vstop, brez plačila dodatne eko takse, imajo vsa električna vozila ter motorji, do konca leta 2012 pa tudi vozila na plinski ali pa hibridni pogon.

Vstopno eko takso v višini 5 evrov lahko plačate na posebnih avtomatih, v trafikah, točkah javnega potniškega prometa ATM, na nekaterih bankomatih, preko klicnega centra tel. 800 437 437 ali pa spletni strani občinske uprave mesta Milano: www.comune.milano.it. Plačana eko takse omogoča neomejeno število vstopov v obdobju enega dne.

Kontrola se bo vršila kar preko nadzornih kamer na 43 vstopnih točkah, ki bodo beležile registrske oznake vozil, ki vstopajo v središče mesta. V prvih dveh mesecih do 16. marca bodo kot plačan vstop upoštevali vsa plačila opravljena do 17. marca. Po tem datumu pa bo potrebno vstop v mesto plačati na dan vstopa ali pa najkasneje v naslednjih 24 urah. Kazen za neplačilo vstopne eko takse je 76 evrov.

Ključne besede


na potiItalija

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji