Izgradnja novih avtocestnih odsekov na Hrvaškem

Novice

Na Hrvaškem še vedno poteka izgradnja novih avtocestnih odsekov. Trenutno najbolj intenzivno delajo na novem avtocestnem odseku, ki bo povezal Reko in Križišće ter tako omogočil hitrejši dostop do otoka Krk ali Crikvenice. Po zadnjih informacijah naj bi bila avtocesta odprta sredi julija, vendar pa po pregledu del na samem terenu lahko pričakujemo otvoritev bolj proti koncu julija. Promet bo na večjem delu potekal po dveh voznih pasovih, na samem zaključku avtoceste pri Križišću pa bo v začetku odprta le polovica avtoceste in promet bo potekal le dvosmerno, zato lahko pričakujemo tudi tam zastoje.

V Dalmaciji bodo okoli 10. Julija odprli nov predor Sv. Ilija, ki bo dolg 4,27 km. Ta predor bo povezal dalmatinsko avtocesto in Makarsko riviero. Tako bo potrebno avtocesto zapustiti na izvozu Zagvozd in pot nadaljevati po novi cesti skozi predor v smeri Baške vode, kjer se bo nov cestni odsek priključil na jadransko magistralo. Vožnjo skozi predor Sv. Ilija bo potrebno plačati in sicer 20 kun v vsako smer.

Sredi julija naj bi v južni Dalmaciji odprli tudi nov predor Sv. Ilija, ki bo povezal avtocesto Split - Ploče z Makarsko riviero. Tako bo pri kraju Zagvozd potrebno zapustiti avtocesto in se skozi nov predor spustiti direktno v Baško vodo. Vožnja skozi predor naj bi po prvih informacijah stala 20 kun v eno smer.

V smeri proti Dubrovniku se avtocesta še vedno zaključi v kraju Vrgorac, pote proti Pločam pa je potrebno nadaljevati o regionalni cesti, ki pa je zaradi izgradnje avtoceste v dokaj slabem stanju. Avtocestni odsek Vrgorac – Ploče naj bi odprli konec leta, gradi pa se tudi že avtocesta proti Mekoviću.

Več informacij o hrvaških avtocestah ter cestninah izveste na spletni strani - Hrvatske autoceste - www.hac.hr.

Ključne besede


na potiHrvaška

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji