V BiH odpirajo nove avtoceste

Novice

V Bosni in Hercegovini izgradnja avtocest počasi napreduje. Do sedaj so imeli avtoceste le na odseku od Zenice do Sarajeva oz. Tarčina in od Gradiške proti Banja Luki v skupni dolžini 94 kilometrov. Od konca letošnjega leta pa bo avtocestnih odsekov že 135 kilometrov.

V septembru so odprli novih 10 kilometrov avtoceste na odseku med Medžugorjem in mejnim prehodom Bijača, predvidoma 7. oktobra pa bodo odprli še 20 kilometrov avtoceste A1, ki pelje od Tarčina do kraja Vlakov. Gre za bodočo avtocesto, ki pelje iz Sarajeva proti Mostarju. Ta odsek so gradili 2 leti. Gradnja je bila zahtevna, saj avtocesta vključuje tudi 7 predorov, 7 viaduktov, počivališče Mokrine in tudi čelno cestninsko postajo Vlakovo. Žal zaenkrat cene cestnin na tem novem avtocestnem odseku še niso znane, jih bomo pa dodali ob sami otvoritvi avtoceste.

Do konca letošnjega leta naj bi odprli tudi 11 km avtoceste na severu države in sicer na odseku Svilaj – Odžak. Gre za odsek na bodočem koridorju 5C in se navezuje na avtocesto, ki pelje iz Osijeka proti meji z BiH. Avtocesta bo v nadaljevanju peljala proti Doboju in Zenici.

Več informacij o avtocestah v BiH dobite na spletni strani www.jpautoceste.ba, informacije o prevoznosti cest pa na spletni povezavi www.bihamk.ba.

Ključne besede


avtocestaBosna in Hercegovina

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji