V soboto in nedeljo možnost močne burje na Hrvaškem

Novice

V soboto in nedeljo je na Hrvaškem pričakovati močne sunke burje, možne so tudi zapore nekaterih odsekov avtocest in regionalnih cest.


Hrvaški hidrometeorološki zavod in upravljalec hrvaških avtocest HAC opozarjata, da je v petek popoldan, soboto in nedeljo pričakovati močno burjo z orkanskimi sunki. Zaradi varnosti v cestnem prometu bodo, v kolikor bodo sunki burje presegli opozorilne vrednosti, v sodelovanju s hrvaško policijo izločali določene skupin vozil, možne pa so tudi popolne zapore cest.

Zaradi močne burje so mogoče popolne zapore za ves promet na avtocesti A1 Zagreb - Split na odseku predor Sveti Rok – Maslenički most in na avtocesti A6 Bosiljevo – Rijeka na odseku Delnice – Kikovica. Promet bo v času morebitnih zapor na avtocesti preusmerjen na regionalne ceste.

Zaradi močne burje so možne zapore tudi na nekaterih regionalnih cestah in sicer na Jadranski magistrali, cesta Malsenica – Zaton Obrovački ter mostova na Krk in Pag.

Pričakovati je tudi povečan promet proti mejnim prehodom s Hrvaško, v nedeljo pa v obratni smeri, zlasti proti predoru Karavanke v smeri proti Avstriji. Voznikom svetujemo, da se na pot ustrezno pripravijo in spremljajo stanje na cestah.

Stanje na cestah  

Ključne besede


PrometPrometne informacijezastoji

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji