Povečan promet v času velikonočnih praznikov

Novice

Z začetkom velikonočnih praznikov in počitnic v nekaterih evropskih državah je pričakovati povečan promet, zlasti proti Hrvaški. Zaradi poostrenega nadzora potnikov na slovensko-hrvaških mejnih prehodih je pričakovati daljše zastoje pri izstopu in vstopu v Slovenijo.


Povečan promet v četrtek, 13., in petek, 14. 4. 2017, pričakujemo zlasti na cestah od Avstrije in Italije proti Hrvaški ter od Italije proti Madžarski. Najbolj obremenjeni so oziroma bodo naslednji odseki:

  • od Ptuja do mejnega prehoda Gruškovje, kjer je promet dodatno oviran zaradi izgradnje avtoceste;
  • dolenjska avtocesta med Ljubljano in mejnim prehodom Obrežje ter mejni prehodi Metlika, Slovenska vas in Rigonce;
  • od Ljubljane proti mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Starod in Jelšane.

Ob koncu praznikov, zlasti v ponedeljek, 17., in torek, 18. 4. 2017, bo povečan promet v obratni smeri, torej od Hrvaške proti Italiji in Avstriji in od Madžarske proti Italiji.

Voznikom priporočamo, da pred odhodom na pot stanje na slovenskih cestah in mejnih prehodih preverite na spletni strani AMZS , z  mobilno aplikacijo AMZS in v AMZS informacijskem centru na telefonski številki 01 5305 300.

Če se odpravljate na daljšo pot z majhnimi otroki, smo za vas pripravili nekaj koristnih nasvetov, ki otrokom in staršem olajšajo daljše potovanje z avtomobilom.  

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji