Sezonska podražitev cestnin na Hrvaškem

Novice

Zaradi sezonske podražitve cestnine za osebna vozila in motorje je od danes pa do 30. 9. 2017 cestnina na avtocestnih odsekih v upravljanju dveh državnih koncesionarjev Hrvatske avtoceste in Autocesta Rijeka-Zagreb višja za 10 odstotkov.


Po novem je treba na avtocesti od Zagreba do Zadra plačati 134 HRK (prej 128), od Zagreba do Splita 200 HRK (prej 181) in od Zagreba do Ploč 256 HRK (prej 231). Avtocesta od Zagreba do Reke je dražja za 7 HRK (cestnina zdaj stane 77 HRK). Višja je tudi mostnina na otok Krk, ki po novem znaša 39 HRK. Prav tako je nekoliko vožnja skozi predor Sv. Ilija pri Makarski. Podražile so se še cestnine na avtocesti Zagreb–Lipovac, na avtocesti proti Osijeku in na avtocesti Zagreb–Goričan.

Današnji dvig cen ne velja za cestnine na avtocestah v hrvaški Istri (te so za10 odstotkov višje že od 1. 6. 2017) in na avtocesti Zagreb-Macelj. Nespremenjena je tudi cestnina na odseku od mejnega prehoda Obrežje/Bregana do Zagreba.

Cestnine in druge stroške na poti po Evropi si lahko izračunate na naši spletni strani.

Ključne besede


HrvaškaAvtocesteCestnine

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji