AMD DRAVOGRAD

Uraden naziv: AVTO MOTO DRUŠTVO DRAVOGRAD

Društvo
Naslov Mariborska cesta 60, 2370 Dravograd
Telefon 02 872 04 73, 041 470 492
E-pošta amd.dravograd@gmail.com
Delovni čas torek: 17.00-18.00
Leto ustanovitve 1950
Spletna stran https://www.facebook.com/amd.dravograd.5
Koda društva 5014

Začetek združevanja v AMD Dravograd sega v obdobje razmaha motorizacije in tehniške kulture na Slovenskem. Sinonim za mobilnost so bili v tistih časih najprej motocikli, kaj kmalu pa je prišlo do popularizacije avtomobila. A za avtomobilski razcvet zgolj razvoj tehnologije ne bi zadostoval. Avtomobil je potreboval veščega upravljavca in ravno pri izobraževanju voznikov so ključno vlogo odigrala avto-moto društva, tudi AMD Dravograd. Seveda k lastništvu in vožnji avtomobila sodi njegovo ustrezno vzdrževanje in nikakor ni naključje, da je prva tehnična baza AMZS na Koroškem nastala ravno na pobudo AMD Dravograd, delovala pa je v društvenih prostorih. AMD Dravograd in AMZS center Dravograd sta še dandanes model tvornega sodelovanja, s čimer pomembno prispevata k učinkoviti skrbi za člane in njihova vozila.

AMD Dravograd je tudi sicer primer dobre prakse povezovanja, saj je vseskozi aktiven partner deležnikom, ki (so)ustvarjajo prometno varnost v Dravogradu in širše v regiji. Je tudi eno od društev, ki izjemno pripomore k učinkovitemu izvajanju projektov in kampanj AMZS za večjo prometno varnost. Še zlasti pomembne so aktivnosti za mlade. AMD Dravograd sodeluje pri aktivnostih za večjo varnost otrok na šolskih poteh, pri čemer se v zadnjih letih redno pridružuje AMZS kampanji Še 365 dni!, s katero želi AMZS ob začetku novega šolskega leta udeležence v prometu opozoriti, da smo za varnost naših najmlajših odgovorni vse leto, ne le prve dni septembra. Že vrsto let je društvo prepoznano po izjemno uspešnem delu z mladimi kolesarji, saj je ekipa AMD Dravograd na slovenskem izbirnem tekmovanju za FIA evropsko prometno izobraževalno tekmovanje mladih kolesarjev (ETEC) vselej med najuspešnejšimi. Ob tem je treba izpostaviti, da ima AMD Dravograd tudi eno najboljših slovenskih uvrstitev na tem tekmovanju, saj so mladi dravograjski kolesarji leta 2005 med 23 evropskimi ekipami dosegli odlično šesto mesto.

AMD Dravograd se ponaša z mnogoterimi dejavnostmi za ohranjanje in rast članstva. Ker se zaveda pomena trajnostne mobilnosti, ustanavlja tudi kolesarsko sekcijo.

Oglasna sporočila