AMD KRŠKO

Uraden naziv: AVTO MOTO DRUŠTVO KRŠKO

Društvo
Naslov Cesta krških žrtev 130c, 8270 Krško
Telefon 07 492 53 02, 07 492 14 85
E-pošta amd.krsko@siol.net
Delovni čas ponedeljek-petek: 9.00-13.00
Leto ustanovitve 1947
Spletna stran https://www.facebook.com/AMD.Krsko/
Koda društva 5029

AMD Krško je bilo ustanovljeno 1948. Že od leta 1957 na ovalu stadiona Matije Gubca organizira speedway dirke državne in mednarodne ravni. Leta 2017 je praznovalo 70. obletnico delovanja in 60 let speedwaya v Krškem. 

Od leta 2002, sicer s premori, AMD Krško organizira tudi speedway preizkušnjo najvišje ravni. Gre za dirko za svetovno prvenstvo posameznikov oziroma dirko za Veliko nagrado Slovenije. To tekmovanje je po športni plati povsem enakovredno dirkam motoGP in formule 1. Z dobro organizacijo dirka pridobiva na prepoznavnosti in je vse bolj zanimiva tako za medije kot navijače – obišče jo okoli deset tisoč ljubiteljev speedwaya.

AMD Krško organizira tudi največjo pozivno dirko v Sloveniji, ki je med vozniki zelo cenjena in priljubljena, hkrati pa tudi referenca za marsikaterega prireditelja iz tujine. Dirka za Zlati znak Občine Krško in pokal Franca Babiča, legende krškega speedwaya, ima zelo bogato zgodovino ter je zares že tradicionalna, saj se je odvila že več kot tridesetkrat. Na njej se pomerijo vozniki iz več kot desetih držav – tako izkušeni kot tisti, ki si svojo pot na ovalih šele utirajo. Tekmovanje je tako odlična priložnost za mlade domače voznike, ki si ob odmevnem rezultatu na dirki lahko zagotovijo kakšno zanimivo povabilo na dirke v tujini. Prireditev obišče večtisočglava množica, ki lahko ob atraktivnih vožnjah doživi tudi zelo pestro dogajanje v navijaški coni pred in po dirki.

Mednarodne dirke v Krškem so tudi odlična priložnost za turizem in večanje prepoznavnosti kraja ter Slovenije kot turistične destinacije. 

AMD Krško za vse mlade upe, ki bi se radi preizkusili v speedwayju, organizira tudi mladinsko speedway šolo.

Oglasna sporočila