AMD "ŠTEFAN KOVAČ"

Uraden naziv: AVTO MOTO DRUŠTVO ŠTEFAN KOVAČ MURSKA SOBOTA

Društvo
Naslov Noršinska cesta 2, 9000 Murska Sobota
Telefon 041 646 682
E-pošta amd.stefan.kovac@siol.net
Delovni čas ponedeljek-četrtek: 8.00-16.00, petek: 8.00-14.00
Leto ustanovitve 1948
Spletna stran http://www.amd-stefankovac.si/
Koda društva 5046

AMD Štefan Kovač Murska Sobota deluje že več kot 70 let. Vsa ta desetletja so se številni člani po najboljših močeh trudili združevati vse, ki so gojili poseben odnos do tehnike, avto-moto športa ter vzgoje in izobraževanja na področju prometne varnosti. Iz društva je izšlo veliko vidnih članic in članov širše družbene skupnosti.

Trenutno društvo združuje več kot 3000 članic in članov. Deluje na področju avto-moto športa, prometne vzgoje in izobraževanja članstva ter drugih udeležencev v prometu, na področju preventive in novih oblik mobilnosti. Društvo je zelo aktivno pri povezovanju z drugimi društvi, ki imajo v programu dela podobne aktivnosti.

S področja avto-moto športa je društvo najbolj dejavno na področju motokrosa, kjer so člani pred nekaj leti uspešno oživeli stezo v Mačkovcih, ki sicer obstaja že več kot 50 let. Društvo na stezi vsako leto uvede nekaj novosti – vse z namenom zagotavljanja večje kakovosti treningov. Posodobitve na stezi društvu omogočajo, da že nekaj let zapored organizira po dve tekmovanji letno, in sicer dirki za državno in pokalno prvenstvo v motokrosu. Ti sta vedno zelo dobro obiskani tako z vidika udeležbe tekmovalcev kot tudi gledalcev.

Na področju varne mobilnosti društvo organizira oziroma je dejavno pri več kot 20 aktivnostih, povezanih z mobilnostjo. Sodeluje z drugimi društvi, organizira predavanja in se srečuje na strokovno-družabnih dogodkih, s čimer skuša slediti trendom sodobne mobilnosti. O tem ozavešča svoje člane in članice. Pridružuje pa se tudi aktivnostim in kampanjam Avto-moto zveze Slovenije. 

Oglasna sporočila