Družinska ura AMZS

 

Partner:Zavarovalnica Generali

Tudi letos vas vljudno vabimo, da nas obiščete na kateri od naših lokalnih predstavitev, kjer vam bomo predstavili novosti in projekte pri katerih sodelujemo. Novosti je tudi letos veliko, saj od leta 2011 sodelujemo pri projektu Desetletje za večjo varnost pod okriljem mednarodne avtomobilske zveze FIA. Želja, da vsako leto ponudimo sveže ideje in vsebine, je tako tudi tokrat prepričljivo dosežena.

Razpisani termini in lokacije v 2017:

Kraj Termin Dogodek Lokacija
Ravne na Koroškem 23. 8. Ravenski dnevi Ravne na Koroškem 
Arboretum Volčji potok 3. 9. Čarobni dan Arboretum Volčji potok
Ljubljana 8. 9. - 10. 9 Otroški bazar Gospodarsko razstavišče, Ljubljana 
Kamnik 9. 9.  Dnevi narodnih noš Kamnik 
Ljubljana 20. 9. Evropski teden mobilnosti Pogačarjev trg, Ljubljana 
Ljubljana 26. 9. - 28. 9. Festival za 3. življenjsko obdobje Cankarjev dom, Ljubljana
       Ostali termini bodo objavljeni naknadno.

Na AMZS Družinskih urah pogosto prirejamo tudi nagradne igre. Pravila in pogoji sodelovanja za vsako posamezno nagradno igro so vam na voljo na tej povezavi  .

Ob šotoru, ki je postal naš zaščitni znak, bo tudi letos razstavljen avto, ki smo ga uporabili v AMZS preskusnem trku. To je avto, ki smo ga uporabili za preskus, da bi ugotovili, ali je mogoče obstoječe mejnike varnosti (že) postaviti še nekoliko višje. Hitrost je, ko govorimo o varnosti in trkih, ključna in prav to je dokazal tudi preskus z renaultom laguno, ki je v oviro trčila s hitrostjo 80 km/h in ne s hitrostjo 64 km/h, kar je sicer običajna hitrost pri tovrstnih preskusnih trkih. Ogled testnega avta, posnetki njegovega trka in razlaga posameznih posledic, ki so bile ugotovljene, vas zna prepričati v nasprotno. Prepričani smo, da je to najbolj nazoren prispevek AMZS k seznanjanju o tem, kaj pomeni (pre)velika hitrost oziroma njene posledice ob morebitnem trku.

Pod šotor in okoli njega bomo postavili tudi otroške sedeže. Strokovnjak bo na voljo za vsa morebitna vprašanja o tem, kako prav izbrati in uporabljati otroški varnostni sedež. Motoristi bodo lahko preskusili svoj reakcijski čas na posebnem, prav za to namenjenem, skuterju.

Kakšen vpliv ima alkohol na vožnjo, boste lahko videli ob pomoči posebnih očal in preverili, kako to vpliva na vaše motorične sposobnosti.

AMZS inštruktor varne vožnje bo prikazal pravilno nastavitev voznikovega delovnega prostora. Predstavili bomo zgibanko za bolj varčno in varno vožnjo, svetovali pri izbiri in pravilni uporabi varnostne čelade ter še bi lahko naštevali.

Prepričani smo, da je razlogov za obisk Družinske ure AMZS veliko, hkrati pa upamo, da smo se vam z izbiro letošnjih krajev kar najbolj približali.

Udeležba na Družinskih urah AMZS je brezplačna.

 

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

Oglasna sporočila