Ne spreglej me!

Avtomobilisti pozor!

Začenja se akcija namenjena kolesarjem in motoristom »Ne spreglej me!« Prilepi nalepko in vozi previdno!

Ob začetku nove motoristične in tudi kolesarske sezone se na naših cestah ponovno pojavljajo motoristi in kolesarji. Gre za skupino udeležencev v prometu, ki so izjemno ogroženi, saj je enosledno vozilo precej težje opaziti. Kljub temu, da kolo in motorno kolo uporablja precej manj uporabnikov, kot se jih vozi z osebnimi avtomobili, podatki kažejo, da je delež najhujših prometnih nesreč pri tej skupini voznikov relativno visok.

V okviru mednarodne kampanje »Think bikes«, ki jo podpira Svetovna avtomobilska zveza FIA, bo AMZS izvedla preventivno akcijo »Ne spreglej me«, ki je namenjena povečanju zavedanja voznikov avtomobilov o prisotnosti kolesarjev in motoristov ter s tem povečanju pozornosti voznikov nanje. Z akcijo bomo spodbujali predvsem uporabo vzvratnih ogledal, bistveno je namreč, da kolesarja ali motorista pravočasno opazimo. V sklopu akcije bomo razdelili 100.000 nalepk s simbolom kolesarja in simbolom motorista, ki jih vozniki avtomobilov nalepijo na zunanja vzvratna ogledala. Transparentne trikotne nalepke v živo rumeni barvi opozorijo voznika na možnost pojava kolesarja na desni oziroma motorista na levi strani vozila.

Brezplačne nalepke lahko dobite na Poslovnih enotah AMZS, delili pa jih bomo tudi na naših preventivnih dogodkih.

Akcijo, ki bo potekala od aprila do novembra 2015 bo AMZS izvajala v partnerstvu z Zavarovalnico Triglav, podpira pa jo tudi Policija, Zveza moto klubov Slovenije ter Mariborska kolesarska mreža.

Prvi jo je izvedel britanski avto klub v letu 2013. Več na: www.fia.com/news/think-bikes-campaign-goes-global

Plakat

 

AMZS darilne kartice

Obdarujte izven okvirjev - z darilnimi karticami AMZS. Na voljo v poslovnih enotah AMZS.

Več