Skupaj na poti. Že več kot 110 let.

Leta 2019 je Avto-moto zveza Slovenije praznovala 110-letnico. Julija 1909 je bil namreč ustanovljen Kranjski avtomobilni klub, kar velja za začetek združevanja slovenskih avtomobilistov in motociklistov.

Na začetku te poti je bilo na Kranjskem registriranih 19 avtomobilov, danes jih imamo v Sloveniji več kot 1,2 milijona. Pri tem razmahu mobilnosti je z izobraževanjem voznikov, širjenjem tehnične kulture in z aktivnim sodelovanjem pri urejanju prometa pomembno vlogo odigrala Avto-moto zveza Slovenije s svojimi avto-moto društvi.

110 let pa 2019. ni bil edini jubilej. Pred 60 leti je bila namreč ustanovljena služba za pomoč in informacije – danes ji pravimo pomoč na cesti in je ena najbolj prepoznavnih storitev AMZS. Marsikdo se bo njenih začetkov spomnil po motorjih in kasneje oranžnih fičkih … Danes ima AMZS sodobno floto vozil za hitro in kakovostno pomoč voznikom, ki se znajdejo v težavah. Vse bolj pa se pripravljamo tudi na električno prihodnost – da bomo lahko še naprej opravljali poslanstvo Pravega prijatelja in skrbeli za vašo varno mobilnost. 

Hvala, ker ste z nami!

Slovesnost ob 110-letnici v Ljubljani

Avto-moto zveza Slovenije je svoj častitljivi jubilej proslavila 26. septembra 2019 v Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani,  to je v prav tistih prostorih, kjer so se srečevali člani Kranjskega avtomobilnega kluba. Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je AMZS in goste počastil tudi s slavnostnim govorom.

"Ni prihodnosti brez preteklosti" - lahko v rdečo nit strnemo pestro dogajanje, ki je očaralo številne ugledne goste. Časovni stroj prireditve je gostom razkril številne mejnike na 110 let dolgem potovanju AMZS, poudaril uspehe naših športnikov in utrdil zavedanje, da AMZS tudi v prihodnje ostaja zaveznik svojih članov in temelj njihove mobilnosti.

Sprehod skozi 110-letno zgodovino

Druženje s člani AMZS v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem

AMZS je obletnico praznoval tudi s člani AMZS, ki jih je ob tej priložnosti 5. oktobra 2019 povabil v AMZS Center varne vožnje na Vranskem

Oglasna sporočila