Praznujemo 110 let!

Avto-moto zveza Slovenije v letošnjem letu praznuje 110 let. Julija 1909 je bil namreč ustanovljen Kranjski avtomobilni klub, kar velja za začetek združevanja slovenskih avtomobilistov in motociklistov.

Na začetku te poti je bilo na Kranjskem registriranih 19 avtomobilov, danes jih imamo v Sloveniji več kot 1,2 milijona. Pri tem razmahu mobilnosti je z izobraževanjem voznikov, širjenjem tehnične kulture in z aktivnim sodelovanjem pri urejanju prometa pomembno vlogo odigrala Avto-moto zveza Slovenije s svojimi avto-moto društvi.

110 let pa ni edini letošnji jubilej. Pred 60 leti je bila namreč ustanovljena služba za pomoč in informacije – danes ji pravimo pomoč na cesti in je ena najbolj prepoznavnih storitev AMZS. Marsikdo se bo njenih začetkov spomnil po motorjih in kasneje oranžnih fičkih … Danes ima AMZS sodobno floto vozil za hitro in kakovostno pomoč voznikom, ki se znajdejo v težavah. Vse bolj pa se pripravljamo tudi na električno prihodnost – da bomo lahko še naprej opravljali poslanstvo Pravega prijatelja in skrbeli za vašo varno mobilnost. 

Rezervirajte si 5. oktober

AMZS Center varne vožnje na VranskemPridružite se nam pri praznovanju in doživite mobilnost prihodnosti!

Zelo veseli bomo, če se boste praznovanja uspeli udeležiti tudi vi, v soboto, 5. oktobra 2019AMZS Centru varne vožnje na Vranskem

  • 11.30-12.00 prihod udeležencev
  • 12.00-12.30 otvoritev dogodka
  • 12.30-17.00 dogajanje na prizorišču 

S seboj lahko pripeljete tudi družino in prijatelje. Prosimo vas le, da nam svoj prihod sporočite prek spodnjega obrazca.

Se vidimo na Vranskem! 

Prijava

 

AMZS 110 let