Druženje članov AMZS ob 110-letnici

Novice

AMZS je v Centru varne vožnje na Vranskem 110 let uspešnega delovanja proslavil tudi s svojimi člani in partnerji.


Kmalu zatem, ko je AMZS proslavil 110 let delovanja v Grand hotelu Union v Ljubljani, se je na svoje začetke spomnil tudi na dogodku za člane, v soboto, 5. oktobra, v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Opoldanskemu odprtju s pozdravom predsednika Avto-moto zveze Slovenije Antona Breznika ter nastopoma pevk Akademije za glas in akrobatikov Filipa in Blaža, ki ustvarjata pod imenom F&B Acrobatics, je sledilo pestro dogajanje v in ob Centru varne vožnje. Preden pa so se udeleženci zapodili v preizkušanje aktivnosti na poligonu, so na pobudo 10-letne Špele in 7-letnega Nika podali zavezo, da bodo s svojo strpnostjo in zgledno vožnjo prispevali k večji prometni varnosti. 

Obiskovalci so si med drugim lahko ogledali starodobna in moderna vozila za pomoč na cesti, starodobnike, ki jih je pripeljalo AMD Šmartno ob Paki, spoznavali prednosti sistema souporabe električnih vozil Avant2Go, storitve, ki jih nudi Dekra, si ogledali pripomočke iz AMZS Tehnično-diagnostičnega centra, s katerimi naši avtonevrokirurgi preverijo delovanje vozil do zadnjega genoma, ter prisluhnili predavanjem Elaphe Lab o razvoju e-pogonskih sklopov prihodnosti in AV Living Lab o testiranju in razvoju moderne mobilnosti. Med zagonskimi podjetji sta se predstavili tudi ekipa Flare, ki je zasnovala pametno kresničko, ki staršem sporoča lokacijo otroka, ter podjetje Nervtech, ki je predstavilo enega najnaprednejših simulatorjev varne vožnje, ki so ga udeleženci dogodka lahko tudi preizkusili.

 

Člani AMZS ter njihovi prijatelji in partnerji so se z inštruktorji varne vožnje zapeljali po poligonu ter tako spoznavali prednosti tečaja varne vožnje, ali se podali na off-road blatno dogodivščino (Mitsubishi). Vsa vozila za izvedbo dogodka so priskrbeli partnerji AMZS Centra varne vožnje – Toyota, Ford, Hyundai in Opel. V prevračalniku, ki malokoga pusti ravnodušnega, pa so ponavljali pravila uporabe varnostnega pasu

Tako najmlajši kot tudi tisti že malo starejši, so lahko na poligonu preverili svoje spretnosti na e-skirojih podjetja Mikmik d. o. o. in Eurotonovih e-kolesih ali se zapeljali krog ali dva s trialom. Kot se za praznovanje spodobi, na dogodku seveda ni manjkalo dobre hrane in pijače, za katero so poskrbela podjetja Lesmat – Restavracija Center, Perutnina Ptuj in Barcaffe. Čisto na koncu so se obiskovalci sončnega popoldneva na Vranskem posladkali še z nastopom akrobatske skupine Dunking Devils in torto velikanko.

 

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

 

 

Ključne besede


Vransko110 let AMZSslovesnostzgodovinaobletnica

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji