Evropski dan brez smrtnih žrtev

Novice

AMZS podpira pobudo in cilje dneva brez smrtnih žrtev v cestnem prometu.


Avto-moto zveza Slovenije kot največji nevladni zastopnik interesov voznikov ter drugih udeležencev v prometu v Sloveniji se pridružuje pobudi Evropske mreže prometnih policij (TISPOL) in Evropske komisije za Evropski dan brez smrtnih žrtev v cestnem prometu (European Day Without a Road Death – EDWARD), katere cilj je, da na ta dan – prvi je danes, 21. septembra –, na evropskih cestah nihče ne bi izgubil življenja.

AMZS si sicer s številnimi aktivnostmi na področju varne mobilnosti prizadeva, da bi s kakovostnimi programi v AMZS Šoli vožnje in na tretjem najsodobnejšem evropskem centru varne vožnje na Vranskem ter drugimi projekti, kot je npr. Družinska ura, pripomogel k doseganju ciljev Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od 2013 do 2022. Te aktivnosti so tudi sestavni del prizadevanj AMZS na globalni ravni, saj je podpisnik evropske listine o cestnoprometni varnosti, sodeluje pa tudi pri projektu pod okriljem Organizacije združenih narodov Desetletje za večjo varnost na cestah 2011–2020.

Ključne besede


Prometna varnostPrometne nesrečeTISPOLEDWARDDesetletje za večjo varnost

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji