Rekordno število Pravih prijateljev na AMZS Dnevu odprtih vrat

Novice

Čudovit in navdušujoč dan smo danes doživeli na AMZS Dnevu odprtih vrat v Centru varne vožnje na Vranskem. Več kot tisoč se nas je s časovnim strojem mobilnosti podalo na spoznavanje AMZS včeraj, danes in jutri. Hvala vsem, ki ste nas počastili s svojo družbo! Vaše zadovoljstvo in nasmejani obrazi so ogreli naša srca, srca vaših Pravih prijateljev, ki se bomo še naprej trudili, da vam bomo v prav vsakem trenutku, ko nas boste potrebovali, priskočili na pomoč.


Center varne vožnje na Vranskem se je že v zgodnjem jutru kopal v sončnih žarkih in komaj čakal, da ga obiščejo članice in člani AMZS iz društev po vsej Sloveniji, športniki in športnice, ki zastopajo barve AMZS v moto športih in kartingu, zaposleni v AMZS in AMZS, d. d., ter seveda vsi, ki ste si zaželeli ta prelep jesenski dan preživeti v družbi Pravih prijateljev.

Dogodek sta otvorila gostiteljica Lucija Živa Sajevec, direktorica AMZS, d. d., pod okrilje katere sodi Center varne vožnje na Vranskem, ki se uvršča med najsodobnejše centre varne vožnje v Evropi, in generalni sekretar AMZS Robert Štaba. V imenu predsednika AMZS Antona Breznika, ki mu je bolezen preprečila, da bi bil z nami, sta pozdravila obiskovalke in obiskovalce ter nam zaželela nepozaben dan. Po ogrevanju z AMZS himno in AMZS otroško himno, ob kateri so zaplesali otroci iz vrtca ter osnovne šole na Vranskem, smo se podali doživetjem naproti.

Društva in naše enote – srce in duša AMZS

AMZS sestavlja kar 78 avto-moto društev in avto-moto touring klubov , po Sloveniji pa najdete tudi naše enote  , v katerih nudimo storitve našim članom in članicam ter vsem našim strankam. Številni so se danes predstavili s svojimi zgodbami in aktivnostmi: AMD Šmartno ob Paki s starodobnimi avtomobili, motorjema in kolesom, AMD Lukovica prav tako s starodobnimi motorji, AMD Kočevje in AMD Celje z brošurami, v katerih smo lahko spoznali aktivnosti društev v njuni izjemno bogati zgodovini (letos obeležujeta 70 let delovanja), AMD Gorica je na ogled postavila legendarnega fička, v sodelovanju z AMZS enoto Nova Gorica pa so pripravili tudi panoje, na katerih so predstavili zgodovino moto športa na Goriškem. Starodobnike so predstavili tudi Kranjčani, tako da je bila zgodovina mobilnosti in AMZS res odlično zastopana.

AMD Cerknica je s foto prikolico poskrbela, da smo z današnjega enkratnega AMZS dneva odnesli trajen spomin. Manjkala ni niti predstavitev AMD Dravograd. Pa AMD Strunjan in AMTK Koper, ki so skupaj z zaposlenimi v enotah AMZS iz primorske regije poskrbeli, da smo se lahko posladkali z okusnimi kakiji. Za prekmurski pridih so poskrbeli člani AMD Štefan Kovač iz Murske Sobote, enote AMZS iz vse Slovenije pa so pripravile še inovativno razstavo buč.

Doživetja na poligonu – da bomo še boljši in bolj varni vozniki

AMZS Center varne vožnje - poligonNa poligonu   smo z najrazličnejšimi vajami preizkušali in trenirali svoje vozniške sposobnosti. Kako spretni smo za volanom, so naši inštruktorji preverjali v vožnji na čas med stožci, da pa je bila naloga še nekoliko zahtevnejša, smo v prtljažniku vozili posodo z vodo. Najboljši je bil seveda tisti, ki je vozil tako spretno, da ni razlil niti kapljice. Na še eni vaji smo testirali, ali znamo odreagirati na mokrem in spolzkem vozišču, ko nam zadek avtomobila zanese v eno ali drugo stran. Svojevrstno doživetje pa je bil eden najsodobnejših simulatorjev varne vožnje, s katerim se lahko preizkusimo v najrazličnejših situacijah, s katerimi se kot udeleženci v prometu vsakodnevno srečujemo, na simulatorju pa se lahko, tako kot pri vseh programih Centra varne vožnje  , v varnem okolju naučimo, kako pravilno reagirati v nepričakovanih in nevarnih situacijah na cesti. Ta marsikdaj ne odpušča napak, zato je še kako pomembno, da se na poligonu in simulatorju naučimo pravilnih reakcij.

Veliko navdušenja med obiskovalci je požela tudi predstavitev, na kateri smo razkazali zakulisje testov pnevmatik in otroških sedežev.

Kako je biti novinar Motorevije

MotorevijaDa je poklic novinarja, ki ustvarja za Motorevijo  , res atraktiven in poln doživetij, nam je danes pokazal Blaž Poženel. Popeljal nas je v svet testiranja avtomobilov – dobesedno, saj smo se z njim zapeljali nekaj krogov po poligonu, med vožnjo pa nam je vsake toliko tako zelo dvignil nivo adrenalina, da smo se počutili kot čisto pravi testni vozniki.

 

Kako se voznik z večletnimi vozniškimi izkušnjami odreže na izpitni vožnji?

AMZS Šola vožnje - simulatorV AMZS Šoli vožnje  , v kateri vzgajamo bodoče voznike, smo pripravili prav poseben izziv, saj se je bilo mogoče z učiteljem vožnje podati na izpitno vožnjo. Kaj menite, koliko nas je danes ta preizkus opravilo s pozitivnim rezultatom? Če ste bili med njimi – iskrene čestitke!

 

Ko zarjovejo motorji in karti

Ljubitelji motorjev in kartov smo lahko doživeli tudi športni utrip, saj so bili z nami mnogi športniki in športnice, ki barve AMZS kot nacionalne športne panožne zveze  zastopajo tako na številnih domačih kot na evropskih in seveda tekmovanjih najvišjega svetovnega ranga. 

AMZS ŠportZ nami so se družili:

  • Katja Pivk, Sara Markučič (karting),
  • Jaka Peklaj, Jan Pancar (motokros),
  • Jaka Gorjan, Matija Kavčič, Aleks Ugrin (minimoto, skuter),
  • Marko Jerman, Marjan Mencinger, Manca Katrašnik (CHD),
  • Severin Sajevec, Danijel Prodan (trial),
  • Milan Špendal (starodobniki) in
  • Matic Voldrih, Aleš Kraljič (speedway).

Še nekaj prispevkov AMZS za bolj varno mobilnost in kakšni so trendi

Varna mobilnostNa AMZS dnevu odprtih vrat že tradicionalno pripravljamo tudi predavanja, s katerimi predstavimo novosti in trende – novosti v prometni signalizaciji je predstavil mag. Jure Kostanjšek, vodja področja mobilnosti v AMZS, odgovorni urednik Motorevije France Kmetič nam je omogočil pogled v prihodnost, saj nam je predstavil, kakšni so trendi na področju mobilnosti, in nas izzval z vprašanjem, ali se bomo v prihodnjih letih res že vozili z avtomobili, ki bodo vse naredili povsem sami, z nasveti za varno vožnjo pa nas je oborožil inštruktor varne vožnje Brane Legan. Za duhovit vložek, ki pa sta ga zaključila z zelo resnim pozivom –udejanjajmo vrednote prijateljstva v vsakdanjem življenju tudi pri naši udeležbi v prometu in na ta način prispevajmo svoj delež k bolj varni mobilnosti, sta poskrbela generalni sekretar AMZS Robert Štaba in direktorica AMZS, d. d., Lucija Živa Sajevec, ki sta spregovorila o ljubezni, športu in varni mobilnosti.

Kanček tega, kar smo slišali o novih trendih mobilnosti, smo nato lahko preizkusili tudi na vožnji z električnimi in hibridnimi avtomobili, med drugim z znamenitim Teslo.

Številna doživetja za naše najmlajše

Otroci v AMZSV AMZS posebno pozornost namenjamo najmlajšim, ki šele vstopajo v promet in v svet njegovih pravil. Zanje smo pripravili prometno doživljalnico, za nekaj brezskrbnih trenutkov njihovih staršev, dedkov in babic pa smo poskrbeli z otroškim vrtcem. Uživali so v družbi naših maskot – Anje, Zdravka in Marka, in se pocrkljali s slastno pokovko.

 

Nagradne igre in druženje na članski točki

V sodelovanju z našimi partnerji smo kar nekaj obiskovalcev še dodatno razveselili z lepimi nagradami, največ zanimanja je požela nagradna igra fičko: v starega fička smo skrili določeno število malih fičkov, obiskovalci pa so morali ugotoviti, koliko. Nagrada je bila mamljiva – vikend uporaba novega fička. Pravilen odgovor je bil 102 – skrili smo 102 fička, to je število, ki predstavlja seštevek naših društev (78) in naših enot po Sloveniji, ki jih je 24.

S pravimi prijatelji in prijateljicami pa smo se danes družili tudi na članski točki, na kateri je bilo precej vprašanj povezanih z novostmi v ponudbi AMZS članstva – to jesen smo namreč uvedli nove članske kategorije  , ki med drugim prinašajo tudi prijaznejšo različico družinskega članstva.

Do naslednjega snidenja vas lepo pozdravlja vaš Pravi prijatelj AMZS!

 

 

 

Ključne besede


AMZS dan odprtih vratAMZSAMZS Center varne vožnjedogodkiamzsLucija Sajevec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji