AMD Kranj proslavilo 70 let delovanja

Novice

Častitljivi jubilej so včeraj obeležili s proslavo v Prešernovem gledališču v Kranju, kjer so najbolj zaslužnim podelili priznanja društva in Avto-moto zveze Slovenije. Slavnostni govornik je bil predsednik AMZS Anton Breznik.


AMD Kranj je spada med najbolj množična slovenska avto-moto društva. Nastalo je leta 1946 in oralo ledino tako na področju promocije tehničnega napredka kot moto športa, pri katerem njegovi člani še vedno dosegajo številne odmevne rezultate, pionirsko vlogo pa opravili pri izobraževanju in osveščanju voznikov in drugih udeležencev v prometu. Na prometno-preventivnem področju je AMD Kranj tudi danes eno najbolj aktivnih društev, združenih v AMZS.

Na slovesnosti je zbrane najprej nagovoril predsednik društva Brane Šimec, ki je svoj pogled usmeril tudi v prihodnost:

Upam in želim si, da bomo še naprej našli ljudi, ki želijo s svojim prostovoljnim delom pripomoči k uspešnemu delu društva.

Nato so podelili priznanja društva (prejeli so jih AMD Cerklje, AMD Šenčur, AMD Šlander Celje, AMZS, d. d. – PE Kranj, Darinka Kavčnik, Vlado Eržen, Marjan Potrata, Leon Pintar in Brane Šimenc) in skupaj s predsednikom AMZS Antonom Breznikom odličja AMZS. Skupščina AMZS je namreč sklenila, da plaketo prejmejo: Brane Šimenc, Otilijo Pičulin in Zoran Rautner, častni znak Niko Sodnikar, Milan Špendal in Roman Herlec, posebno odličje Marijan Koren in odličje Boštjan Košnik.

Predsednik AMZS je po podelitvi jubilejne plakete društvu v nagovoru izpostavil pomen povezovanja posameznikov v organizacije civilne družbe, saj ima to številne pozitivne učinke:

Pripomogli ste k razvoju vašega mesta in v povezovanju z drugimi gorenjskimi društvi k razvoju celotne regije, zato je kot na dlani, da sta v timskem duhu največja moč in dar, da lahko svet okoli nas spreminjamo in izboljšujemo.

Izpostavil je še, da so člani društev temelj AMZS, zadovoljni člani pa njegovi najboljši ambasadorji.

V AMZS se bomo zato še naprej trudili, da vam pri krepitvi tega temelja pomagamo, hkrati pa zagotavljamo kakovostne storitve, ki bodo na eni strani pomagale povečevati pripadnost naših članov, po drugi pa privabljale nove.

Program so popestrili tudi pevka Manca Izmajlova in pevci Gorenjskega okteta.

70 let AMD Kranj - zgibanka

Zgodovina AMD Kranj

 

 

  

 

Ključne besede


AMDObletnicaAMD Kranj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji