Cesta ni komedija v Varšavi

Novice

Jan Puhner, najboljši mladi stand-up komik projekta Cesta ni komedija, je svoj skeč na temo prometa in prometne varnosti predstavil vrstnikom zmagovalnih projektov iz še sedmih evropskih držav v Varšavi.


Slovenija je svojega predstavnika na srečanju European Road Safety Tunes v poljski prestolnici dobila na zaključnem dogodku v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, na katerem so se po več mesecev trajajočih delavnicah pomerili dijaki petih poklicnih srednjih šol, ki so sodelovale pri projektu. Kot najboljšega so komisija in drugi dijaki ocenili nastop dijaka srednje šole za oblikovanje Maribor Jana Puhnerja, ki se je nato konec junija udeležil srečanja z vrstniki iz drugih sodelujočih držav (Avstrija, Belgija, Češka, Poljska, Madžarska, Nizozemska in Španija). 

AMZS je projekt European Raod Safety Tunes, financiran s strani Evropske komisije, namenjen mladim med 15. in 24. letom kot eni najbolj ranljivih skupin v prometu, v Sloveniji zasnoval v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav v obliki stand-up komedije. S pomočjo priljubljenih komikov Pižame in Andreja Težaka – Teškyja je skušal mlade na duhovit način spodbuditi k razmišljanju o prometni varnosti in njihovi udeležbi v prometu ter na ta način pripomoči, da bi bil krvni davek slovenskih cest manjši. V drugih državah pa so srednješolci prometno varnost spoznavali prek drugih oblik ustvarjanja: v Avstriji so pripravili prometno-varnostni rap, na Češkem z grafiti, v Španiji s kratkimi video posnetki …

Aktivnosti pri projektu European Road Safety Tunes se bodo zaključile z nastankom priročnika z metodami vključevanja mladih z namenom izboljšanja prometne varnosti. Na ta način bodo tudi ekipe European Road Safety Tunes prispevale k zmanjšanju števila nesreč na evropskih cestah.

 

Ključne besede


Cesta ni komedijaEuropean Road Safety TunesJan PuhnerBoštjan Gorenc- PižamaAndrej Težak -Tešky

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji