Doživetje varne vožnje za starejše voznike

Novice

AMTK Ljubljana in AMZS sta za starejše voznike, člane AMZS in AMTK Ljubljana, organizirala doživetje varne vožnje, na katerem so se s pomočjo AMZS inštruktorjev varne vožnje spoznavali s prometnimi situacijami, ki tudi sicer starejšim pri vožnji predstavljajo največje izzive.


Program je zasnovan na način, da se udeleženci kot sopotniki v kombiju, ki ga vozi inštruktor varne vožnje, odpeljejo v AMZS Center varne vožnje na Vranskem. Inštruktor med vožnjo komentira različne elemente vožnje, kot so vožnja v krožiščih, vključevanje in izključevanje z avtoceste, menjava voznih pasov (mrtvi kot, uporaba smernikov), predstavi nove prometne znake, kot je npr. pogojno zavijanje desno, vožnjo v coni 30 ipd., in udeležencem svetuje ter odgovarja na njihova vprašanja. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem imajo nato udeleženci predavanje na temo »Pomen psihofizične pripravljenosti za varno vožnjo«, ob koncu pa sledi še vožnja po poligonu z opisom vseh vaj, ki so sestavni del programov varne vožnje.

Glede na izjemno pozitiven odziv udeležencev v AMZS upajo, da se bo za tovrstne oblike nadgrajevanja znanj in pridobivanja novih izkušenj odločalo čim več voznikov, AMZS Center varne vožnje na Vranskem pa vabi tudi na programe varne vožnje, namenjene seniorjem.

Reportaži z dogodka:

Ključne besede


AMZS CVV VranskoVarna vožnjaAMZS CVVvarna mobilnostseniorjistarejši voznikistarostnikiAMTK Ljubljana

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji