AMZS gosti mednarodno tekmovanje in usposabljanje za odličnost cestnih patrulj

Novice

Namen FIA Road Patrol Training for Excellence je izboljševanje veščin in učinkovitosti pri zagotavljanju pomoči na cesti.


AMZS bo od 3. do 6. 10. 2017 gostil FIA Road Patrol Training for Excellence 2017, mednarodno tekmovanje in usposabljanje za odličnost cestnih patrulj, katerega namen je izboljševanje veščin in učinkovitosti pri zagotavljanju pomoči na cesti. Dogodek se bo v torek otvoril z razstavo vozil za pomoč na cesti in slovesnostjo pred Hotelom Radisson Blu v Ljubljani, nato pa se bo dogajanje preselilo v AMZS Center varne vožnje na Vranskem, kjer bo v petek tudi razglasitev najboljših.

FIA Road Patrol Training for Excellence, na katerem se mehaniki avtomobilskih klubov izobražujejo in seznanjajo z novostmi na področju pomoči na cesti, avtomobilizma in tehnologije, poteka pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA (Regija I*) in ARC Europe, mednarodne mreže za pomoč na cesti, ki jo je leta 1991 ustanovilo osem evropskih avtomobilskih klubov, danes pa zagotavlja pomoč na cesti v kar 43 evropskih državah. Članica FIA in ARC je tudi Avto-moto zveza Slovenije, mehaniki AMZS pa so na lanskem tekmovanju, ki ga je v Šibeniku organiziral hrvaški avtomobilski klub HAK, osvojili 1. mesto in s tem še dodatno pripomogli, da sta FIA Regija I in ARC Europe letošnjo organizacijo zaupala AMZS.

Tekmovalo bo 16 ekip iz različnih evropskih držav

Na letošnjem tekmovanju se bo več kot sto udeležencev iz 16 ekip pomerilo v teoretičnih in praktičnih preizkusih pri prepoznavanju in reševanju tehničnih napak. Te je zasnovala izkušena ekipa domačih in tujih strokovnjakov iz avtomobilskih klubov (poleg AMZS še iz AA (Velika Britanija), nemškega ADAC in švicarskega TCS). Naloge mehanikov bodo temeljile na realnih, vsakdanjih primerih okvar na avtomobilih, naslov najboljše (Road Patrol Team of the Year) pa si bo priborila ekipa, ki bo prikazala največ znanja, iznajdljivosti in najbolj ustrezen pristop do stranke.

Ključni cilj: zagotoviti čim boljše in kakovostno izvajanje pomoči na cesti v vseh članicah FIA Regija I in ARC Europe

Glede na to, da pomoč na cesti ostaja osnovna dejavnost večine avto-moto klubov, članic FIA, in je tudi ena ključnih storitev, s katero večina članov povezuje svoj avto-moto klub in jo od njih pričakuje, je usposabljanje cestnih patrulj še kako pomembno, zlasti v dobi hitrega tehnološkega napredka avtomobilske industrije, ki ji morajo slediti tudi izvajalci pomoči na cesti. Ključni cilj avto-moto klubov na tem področju je, da bi čim več primerov okvar, zaradi katerih člani pokličejo pomoč na cesti, lahko rešili na mestu okvare in voznikom omogočili takojšnje nadaljevanje poti. AMZS mehaniki so pri tem npr. uspešni v kar 60 odstotkih primerov (gre zlasti za popravilo manjših okvar, kot so poškodovana pnevmatika, prazen akumulator, pretrgan jermen, manjša okvara na hladilnem sistemu, pregorele varovalke ipd.).

Ključne besede


AMZSpomoč na cestiFIAamzsFIA Road Patrol Training for Excellenceusposabljanje mehanikovARC Europe

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji