Konstitutivna seja Upravnega odbora AMZS

Novice

Upravni odbor AMZS se je sestal na svoji prvi redni seji v novem mandatu.


Člani Upravnega odbora Avto-moto zveze Slovenije, ki so bili izvoljeni na Skupščini Avto-moto zveze Slovenije 22. novembra 2017, so se danes sestali na svoji prvi redni seji, na kateri so odločali o predsednikih in članih organov ter delovnih teles. 

Člani Upravnega odbora so za predsednika Uredniškega sveta medijskih vsebin soglasno potrdili Tomaža Andrejko, za predsednika Komisije za finančno gospodarska vprašanja Jako Kaviča, za predsednika Komisije za priznanja Jožeta Guzaja in za predsednika Komisije za statutarno pravna vprašanja Jožeta Vaupotiča. Upravni odbor se je tudi seznanil, da so člani Nadzornega odbora AMZS in Častnega razsodišča (sestali so se že pred sejo Upravnega odbora) izvolili predsednika obeh organov: Nadzornemu odboru AMZS bo predsedovala Amalija Lukner, Častnemu razsodišču pa Samo Zorko.

Upravni odbor je potrdil tudi člane strokovnih svetov za članstvo, varno mobilnost in avto-moto šport. V strokovnem svetu za članstvo bodo poleg predsednika Rada Stojanoviča še Sandra Počivalšek, Franci Kuhar, Davorin Možina, Štefan Puhan, Bianka Trbižan in Vojka Werglez.

V strokovnem svetu za avto-moto šport bodo poleg predsednika Jožefa Žunkoviča še Herman Jakolič (komisija za motokros), Roman Jernejc (komisija za karting), Igor Kolenko (komisija za speedway), Erik Logar (komisija za cestno hitrostni motociklizem in supermoto), Severin Sajevec (komisija za trial), Slavko Šauer (starodobni motociklizem), Aljoša Brdnik (tehnična komisija) in Peter Tomažič (komisija za okoljevarstvo). Jožef Žunkovič je za disciplinsko sodnico za šport predlagal Nuško Jerman. Predlog je bil soglasno sprejet. Upravni odbor je imenoval še strateški svet za šport, posvetovalno telo, ki bo delovalo v okviru strokovnega sveta za šport AMZS, v sestavi Andrej Jereb, Miran Stanovnik in Alojz Slavko Trstenjak.

Strokovni svet za varno mobilnost se bo dokončno konstituiral predvidoma do konca letošnjega leta 2017. Upravni odbor je sicer že potrdil, da bosta poleg predsednika Tomaža Trajbariča na tem področju delovala še Ferdo Abraham in Vinko Zajec.

Ključne besede


AMZSupravni odboramzs

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji