Od jutri modre vinjete

Novice

Vozniki, ki se vozite po slovenskih avtocestah in hitrih cestah, morate imeti od jutri na svojem vozilu modro vinjeto, ki sicer velja od 1. 12. 2017 do 31. 1. 2019. Globe za neuporabo vinjete so od 300 do 800 evrov.


Za vse, ki vinjete še niste zamenjali ali pa ste se letos z njenim odstranjevanjem namučili, smo pripravili nekaj koristnih nasvetov, kako najlažje in najhitreje odstraniti vinjeto z vetrobranskega stekla.

Naši strokovnjaki ob tem še izpostavljajo, da ni vseeno, kam nalepimo novo vinjeto: »Nikar je ne lepite preblizu notranjih oblog avtomobila, saj tako zmanjšate možnost, da bi jih pri naslednjem odstranjevanju vinjete poškodovali. Pri novejših vozilih pa morate biti pozorni tudi na senzorje in kamere – ti so običajno nameščeni okoli vzvratnega ogledala –, s pomočjo katerih nam pri vožnji pomagajo asistenčni sistemi. Z nepravilno namestitvijo vinjete lahko zmotimo ali celo onemogočimo njihovo delovanje. Popravilo nam prinese dodaten strošek, njihovo nedelovanje oziroma napačno delovanje pa lahko ogroža tudi našo varnost,« svetuje Jurij Kočar, produktni vodja AMZS servis.

Vse, ki stare oziroma neveljavne vinjete puščate na vetrobranskem steklu, pa AMZS inštruktor varne vožnje Tomaž Farčnik opozarja:

»Vsak prelepljen delček vetrobranskega stekla zmanjšuje preglednost in ovira voznika pri spremljanju dogajanja v prometu.«

V AMZS skrbimo za varnost naših članov – staro vinjeto jim odstranimo v naših servisnih delavnicah, potem pa seveda na ustrezno mesto nalepimo tudi novo.

Ključne besede


AMZSvinjetaamzsVinjeteinštruktor varne vožnjeJurij KočarTomaž Farčnik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji