Varna mobilnost tudi za invalide

Novice

S kakovostno vgradnjo BDF ročice in omogočanjem celovite vozniške izkušnje si v AMZS prizadevamo za uresničevanje pravice invalidov do varne mobilnosti.


AMZS, Brend7, in Toyota so včeraj v Zagrebu predstavili prvi korak projekta Mobilnost za vse. Toyota se je namreč povezala s proizvajalcem BDF ročice, pripomočka za vožnjo za invalide, za katerega je pooblaščeni partner za vgradnjo v avtomobile AMZS. Vrhunski izdelek je plod slovenskega znanja in rok. Razvila jo je ekipa vizionarjev in inženirjev pod budnim očesom invalida paraplegika, ki na trgu ni našel dovolj kakovostnega izdelka za ročno upravljanje svojega vozila. Tako so vozniki invalidi dobili zanesljiv, všečen, uporaben, predvsem pa varen izdelek. BDF ročica predstavlja nadgradnjo in posodobitev tovrstnih izdelkov v svetovnem merilu, ima vsa potrebna dovoljenja za uporabo ter vso zahtevano tehnično dokumentacijo za pridobitev homologacije. Namenjena je ljudem, ki ne morejo uporabljati nog, imajo pa neovirano oziroma delno ovirano delovanje rok. Uporabljajo jo paraplegiki, lažje gibalno ovirani tetraplegiki, osebe nižje rasti, osebe brez nog, bolniki s cerebralno paralizo ali multiplo sklerozo in drugi, ki ne morejo ali težje uporabljajo noge pri vožnji avtomobila. Zaradi načina delovanja ter prednosti je prva izbira za vse, ki postavljajo kakovost, zanesljivost in varnost na prvo mesto.

Cilj AMZS je invalidom zagotoviti celostno vozniško izkušnjo

Naloga AMZS kot partnerja tega izjemnega družbeno odgovornega projekta pa ni le vgradnja BDF ročice v vozila, temveč je veliko večja: »Invalidom želimo po svojih najboljših močeh pomagati pri uresničevanju njihove pravice do varne mobilnosti. Prizadevali si bomo, da pripomoremo k uveljavljanju varnostnih standardov na področju vgradnje tovrstne opreme, saj je kakovostna in tehnično brezhibna oprema vozil eden od predpogojev zagotavljanja varnosti voznika in drugih udeležencev v prometu, zmanjševanje števila nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami, pa je eno ključnih poslanstev AMZS. Invalidom zato ne nudimo zgolj tehnične podpore pri vgradnji BDF ročice, temveč jim s prilagojenim programom varne vožnje v našem centru varne vožnje na Vranskem omogočamo celostno vozniško izkušnjo v smislu nadgradnje in treninga vozniških spretnosti, s simulatorjem pa ponujamo tudi možnost usposabljanja za pravilno uporabo opreme. Zelo ponosni smo tudi, da bomo kot prvi v Sloveniji v naši šoli vožnje invalidom zagotovili avtomobil s to opremo, kar jim bo učenje vožnje in opravljanje vozniškega izpita nedvomno zelo olajšalo,« je izpostavila direktorica AMZS, d. d., Lucija Sajevec.

Ne spreglejte tudi: Vrnitev invalidov za volan

Ključne besede


AMZSAMZS Center varne vožnjeAMZS Šola vožnjeamzsLucija SajevecCenter varne vožnje Vranskovarna mobilnostInvalidiBDF ročicainvalidi

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji