Ne hiti, ohrani življenja

Novice

V Avto-moto zvezi Slovenije se s kampanjo Ne hiti, ohrani življenja pridružujemo nacionalni prometno-ozaveščevalni akciji Hitrost.


Med najpogostejšimi vzroki za najhujše prometne nesreče je lani policija, poleg neprilagojene strani ali smeri vožnje ter neupoštevanja pravil o prednosti, zabeležila tudi neprilagojeno hitrost. Da bi udeležence v prometu ozaveščali o tem pomembnem dejavniku tveganja, se v Avto-moto zvezi Slovenije s kampanjo Ne hiti, ohrani življenja pridružujemo letošnji nacionalni ozaveščevalni akciji Hitrost, ki jo sicer koordinira Javna agencija RS za varnost prometa.

Kampanjo Ne hiti, ohrani življenja smo zasnovali skupaj s FIA Regija I, ki v mednarodni avtomobilistični zvezi FIA, katere članica je tudi Avto-moto zveza Slovenije, združuje avtomobilske klube Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda. Z njo želimo spodbujati spoštovanje omejitve hitrosti in razmišljanje o razdalji, ki jo vozilo ob zaviranju potrebuje za varno ustavljanje.

Bi medvedek preživel vašo vožnjo?

Če morate pri določeni hitrosti nenadoma pritisniti na zavoro, ali veste, kakšno razdaljo boste z vašim vozilo še prevozili, preden se ustavite? Se boste sploh lahko varno ustavili? Preverite s preprostim spletnim preizkusom! V virtualnem svetu boste ob prehitri vožnji povozili »le« medvedka, v resničnem življenju pa so lahko posledice neprilagojene hitrosti usodne.

Matej ŽagarKampanjo podpirajo AMZS športniki

Hitrost sodi na dirkališče in urejene proge, v vsakdanjem prometu, pa je treba voziti preudarno in strpno do drugih udeležencev v prometu. To opozarjajo tudi AMZS športniki, med njimi naš najuspešnejši speedwayist Matej Žagar, ki so podprli kampanjo in njene cilje. 

Ne hiti, ohrani življenja del globalne kampanje FIA 3500 življenj

V prometnih nesrečah vsak dan po svetu umre kar 3500 ljudi, kar je 1,25 milijona letno. Zato se je FIA že drugo leto zapored odločila, da bo s kampanjo 3500 življenj skupaj z avtomobilskimi klubi po vsem svetu ozaveščala o dejavnikih tveganja za nastanek prometne nesreče in na ta način prispevala k zmanjšanju števila žrtev. S pomočjo 14 ambasadorjev želi udeležence v prometu spodbuditi k upoštevanju preprostih pravil, ki jih je mogoče z lahkoto udejanjiti. Poosebljajo jih športniki Yohan Blake, Haile Gebrselassie, Antoine Griezmann, Vanessa Low, Rafael Nadal in Wayde van Niekerk, vozniki Fernando Alonso, Felipe Massa, Marc Marquez in Nico Rosberg, pevec Pharrell Williams, igralca Michelle Yeoh in Michael Fassbender ter političarka Anne Hidalgo. Kampanjo 3500 življenj v Sloveniji je ob svojem nedavnem obisku naše države in AMZS podprl tudi predsednik FIA Jean Todt.

Kampanji lahko spremljate tudi prek družbenih omrežij na:

  • #3500LIVES
  • #NeHiti

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSamzsNe hitivarna mobilnost3500lives3500življenjNe hiti ohrani življenja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji