Za sklepanje zavarovanj si bo treba vzeti več časa

Novice

Danes se je začela izvajati Direktiva Evropskega parlamenta in Sveta o distribuciji zavarovalnih produktov.


Namen Direktive Evropskega parlamenta in Sveta o distribuciji zavarovalnih produktov je z bolj skrbno predpisanimi postopki sklepanja zavarovanj in še z nekaterimi drugimi spremembami zagotoviti, da bodo zavarovanci ob sklepanju zavarovanj bolje informirani o zavarovanjih, da bodo bolje seznanjeni s svojimi pravicami ter dolžnostmi in da si bodo lahko izbrali najbolj ustrezno zavarovanje za svoje potrebe in želje. Postopek sklenitve zavarovalne police se posledično nekoliko podaljšuje zato si bo treba zanj vzeti nekaj več časa: zavarovalni zastopniki, ki se po novi direktivi imenujejo distributerji zavarovalnih produktov, morajo potrošnike na začetku postopka sklenitve zavarovanja temeljito izprašati o njihovih potrebah in zahtevah glede zavarovalnega kritja. Potrošniki bodo tako morali odgovoriti in podpisati poseben vprašalnik, s katerim bo lahko zavarovalni zastopnik natančno določil vsebino zavarovalnega kritja.

Kot je ob uvedbi te novosti izpostavil Damijan Andjelkovič, direktor Izava, d. o. o., v poslovnih enot AMZS, kjer je mogoče skleniti zavarovanje, AMZS večino zahtev iz nove evropske direktive že izvaja. Ob tem pa dodal: "Izpolnitev obrazcev in vprašalnikov, ki so posledica evropske dirketive bo vendarle malce podaljšala čas sklenitve zavarovanja – a hkrati tudi poskrbela, da bodo predstavitve zavarovanj natančnejše, zavarovalne police pa še bolj po meri vas, zavarovancev."  

Boste ob sklenitvi zavarovanja tudi podaljšali ali sklenili AMZS članstvo? Prihranite čas in to storite že pred obiskom enote AMZS: članstvo, vključno s plačilom članarine, lahko hitro in enostavno uredite prek spleta

Ključne besede


AMZSzavarovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji