Komotar Minuta v AMZS Centru varne vožnje

Novice

Vožnja superšportnih avtomobilov je nepozabno doživetje. A tudi v takih primerih mora biti varnost na prvem mestu.


V AMZS radi združimo moči z organizatorji dogodkov, katerih ključno sporočilo je, da je vožnja odgovorno dejanje. Eden takih je bil Komotar Continental doživetje, katerega glavni namen je bil izpostaviti pomen pnevmatik za varnost v prometu.

Video ...

Vloger Ciril Komotar je skupaj s še dvema avtomobilističnima novinarjema, Juretom Gregorčičem iz AMZS Motorevije in Sašo Kapetanovičem, omogočil nepozabno vozniško izkušnjo trem srečnim izbrancem, ki so se jim pridružili na poti iz Ljubljane preko Goriških Brd do Kobarida, nato pa čez Vršič in Gorenjsko proti AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Tam jim je AMZS inštruktor varne vožnje Manuel Pungertnik pripravil tri izjemno pomembne vaje, ki jim bodo v prihodnje pomagale čim bolje odreagirati v morebitnih kritičnih situacijah na cesti. Nagrajenci – in tudi javnost, ki je bila o dogodku obveščena preko digitalnih medijev – so v dveh nepozabno zabavnih dneh dodobra spoznali moč superšportnih avtomobilov in pomen pnevmatik za njihovo varno vožnjo ter se ob tem neizmerno zabavali, o čemer pričajo tudi nastale fotografije in videozapisi.

Srečneži, ki so se s Cirilom, Juretom in Sašo podali na doživetje, so bili izbrani med skoraj 5000 kandidati, ki so pravilno izpolnilo spletni kviz, s pomočjo katerega so se spoznali z nekaterimi manj znanimi, a zato še bolj pomembnimi dejstvi o varnosti v prometu, povezanimi s pnevmatikami (npr. kaj je in zakaj se zgodi splavanje in kako ob njem odreagirati). Med množico prijavljenih je bilo izbranih 15 voznikov in voznic, ki so morali za končno »zmago« – prostora v avtomobilih je bilo le za tri – prepričati posebno žirijo, na čelu katere je bil Komotar. Zmagali so Karmen, Nataša in Primož, ki so z navdušenjem sprejeli novico, da se bodo prvi konec tedna v oktobru po Sloveniji zapeljali v Lamborghini huracanu, Ford mustangu 5.0 ter BMW-ju M4. Vsi trije avtomobili so bili za to priložnost opremljeni s športnimi pnevmatikami continental iz družine SportContact.

S pomočjo izkušnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in Manuela Pungertnika so tako Ciril, Jure in Sašo kot tudi nagrajenci, še enkrat več ugotovili, da vozniško izkušnjo v končni fazi vselej definiramo ljudje. Znanje je vrednota vsake vozniške izkušnje, pri kateri se delo inženirjev vrhunskega avtomobila, lepe ceste in dobri vozniki povežejo v celoto, ki zagotavlja varno doživetje.

 

Ključne besede


varna mobilnostManuel PungertnikAMZS Center varne vožnje na Vranskem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji