Za varnejšo mobilnost starejših voznikov

Novice

Danes v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem prva skupina seniorjev v sklopu projekta »Odgovorno na pot – varno na vrh!«.


V sodelovanju z Radiem Ognjišče smo v AMZS zasnovali projekt »Odgovorno na pot – varno na vrh!«, v sklopu katerega za njihove poslušalce, starejše voznike, ki želijo osvežiti svoje vozniško znanje, v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem organiziramo poseben program varne vožnje, namenjen prav seniorjem. V njem so zajete vsebine, ki jih starejši vozniki najbolj potrebujejo, oziroma situacije, v katerih se srečujejo z največjimi izzivi, kot so na primer posebnosti pravil vožnje na avtocestah, pravil prednosti v križiščih in krožiščih ter delovanje elektronskih varnostnih sistemov avtomobilov.

Projekt je nastal na pobudo zaposlenih v AMZS. Ena od skupin na AMZS Razvojnem dnevu – gre za srečanja zaposlenih, katerih namen je izobraževanje, hkrati pa tudi ustvarjanje priložnosti za predstavljanje in izmenjavo idej –, je na podlagi dejstva, da se mnogo starejših voznikov na cesti sooča s številnimi izzivi, predlagala, da bi pomagali tem oziroma vsem voznikom, ki menijo, da bi pri vožnji potrebovali več suverenosti in samozavesti. Ideja Mateje Humar (AMZS Ajdovščina), Branka Okorna (AMZS Ljubljana, Leskoškova), Matije Bahorja (AMZS Črnomelj) in Jakoba Turnška (AMZS Celje) je v teh dneh že zaživela. AMZS se je namreč pridružil praznovanju 25. obletnice Radia Ognjišče, del katere je tudi projekt »Odgovorno na pot – varno na vrh!«. Vse do jeseni, vsakega 25. v mesecu, bo ekipa Radia Ognjišče, skupaj z AMZS in poslušalci, obiskala deset vrhov sredogorja po Sloveniji. Ker je za uspešno pot na in z vrha pomembna tudi varnost, vključno z varno vožnjo, se bodo poslušalci Radia Ognjišče ob tej priložnosti udeležili posebnega programa varne vožnje, namenjenega starejšim voznikom, ki ga bo vodil Brane Legan, AMZS inštruktor varne vožnje. 

AMZS inštruktor varne vožnje Brane Legan z udeleženci tečaja.

 

Ključne besede


AMZSseniorjiAMZS Center varne vožnje na Vranskemvarna vožnja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji