Znani polfinalistke in polfinalisti Najboljši za volanom 2019

Novice

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so se včeraj in danes za vstopnico v finale pomerili najboljše reševalke in najboljši reševalci spletnega testa Najboljši za volanom. V veliki finale se je uvrstilo deset deklet in deset fantov, ki so bili najboljši v svojih polfinalnih skupinah.


AMZS je v sodelovanju s Policijo in Rdečim križem Slovenije (RKS) za 50 najboljših reševalk in 50 najboljših reševalcev spletnega testa Najboljši za volanom v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pripravil šest praktičnih vaj, s katerimi so AMZS inštruktorji varne vožnje, policisti in predstavniki RKS preizkusili vozniške veščine in spretnosti, znanje ob ukrepanju v prometni nesreči in nudenju prve pomoči. 

Video: Polfinale vozniške olimpijade mladih

Za laskavi naslov najboljša mlada voznica Slovenije se bodo v finalu pomerile Tjaša Šorli, Ana Miketič, Nadja Bendičič, Zala Jeglič Schiro, Sabina Vintar, Tina Smonkar, Petra Krošel, Laura Cerovšek, Anja Kraševec Dervarič in Nina Kobilica.

Med fanti pa so si vstopnico za finale priborili Žiga Kugonič, Jurij Indihar, Aleksander Kitić, Matej Mesarič, Rok Bajc, Domen Stamenov, Jan Salvatierra Medved, Jan Rustja, Domen Rolih in Luka Gril. 

Uspeh polfinalistov in polfinalistk je še toliko bolj zavidanja vreden, saj so v teoretičnem delu tekmovanja Najboljši za volanom premagali več kot tri tisoč svojih vrstnikov in vrstnic

Veliki finale bo 9. maja 2019 ob 9. uri v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Vabljeni tudi gledalci!

AMZS in partnerji vsem sodelujočim čestitamo za dosežen rezultat pri spletnem testu in za pogum ter znanje, ki so ga pokazali v praktičnem delu tekmovanja!

Vaje v polfinalu Najboljši za volanom
  • odkrivanje skritih napak na oziroma v avtomobilu (napake, zaradi katerih avto ne izpolnjuje zakonskih predpisov in/ali ne zadostuje priporočilom za varno vožnjo)
  • reševanje kritične situacije – zanašanje zadnjega dela avtomobila in izogibanje oviram
  • parkiranje in obračanje avtomobila v »garaži«
  • slalom naprej in vzvratno
  • radar – vožnja z določeno hitrostjo z zakritim števcem, policija meri hitrost vožnje
  • simulacija prometne nesreče: ukrepanje v prometni nesreči in nudenje prve pomoči

 

 

 

Ključne besede


PolicijaNajboljši za volanomRdeči križ SlovenijeNajboljsiZaVolanomnajboljši mladi voznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji