Na Vranskem motoristi reševalci iz 14 držav

Novice

V sklopu 6. svetovnega kongresa reševalcev na motorju IMRUA se je 28 motoristov iz 14 držav udeležilo tudi delavnice usposabljanja motoristov – reševalcev, ki jo je zanje pripravil AMZS Center varne vožnje na Vranskem.


V sklopu 6. svetovnega kongresa reševalcev na motorju IMRUA (International fire & EMS Motorcycle Response Unit Association), ki so ga organizirali slovenski reševalci na motorju in ga je od 25. do 27. aprila 2019 v Mariboru obiskalo več kot 100 udeležencev iz 21 držav, se je 28 motoristov iz 14 držav udeležilo tudi delavnice usposabljanja motoristov reševalcev, ki jo je zanje pripravil AMZS Center varne vožnje na Vranskem.

Po skupni vožnji iz Maribora do poligona AMZS na Vranskem je bila najprej predstavitev AMZS Centra varne vožnje in programov AMZS za motoriste in posebnega programa, s katerim AMZS usposablja slovenske motoriste – reševalce. Program se je nadaljeval z vožnjo na poligonu s predstavitvijo območja, modulov in načina praktičnega usposabljanja motoristov in motoristov – reševalcev. 



IMRUA je mednarodna organizacija reševalcev na motorju, ki ima svoj sedež v Luksemburgu. V organizaciji so združeni reševalci in zdravniki na motorju iz celega sveta. Pred desetimi leti so jo na prvem kongresu v Pecsu na Madžarskem ustanovili reševalci na motorju iz Slovenije, Madžarske, ZDA, Anglije, Hong Konga in Nemčije. Od takrat je število članov že preseglo 6000, prihajajo pa iz skoraj 60 držav sveta. Vsaki dve leti je kongres organiziran v drugi državi. »Namen IMRUA je širjenje strokovnega znanja na vseh področjih, hkrati pa nudi priložnost za srečanje s kolegi iz vsega sveta, priložnost za izmenjavo izkušenj in idej ter za učenje drug od drugega,« so povedali organizatorji. 

Ključne besede


motoristiAMZS Center varne vožnje na Vranskemmotoristi - reševalciIMRUA

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji